Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lom burzi

Koronavirus potopio burze, jedino Badel skočio 20 posto

Badel 1862.
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/3
09.03.2020.
u 11:46

Ulagači zacijelo misle da će u borbi protiv korone alkohol dobiti na vrijednosti.

Nakon što je Italija, inače treća po veličini ekonomija Europske unije, odlučila blokirati svoje gospodarski najjače regije, sve su europske burze značajno potonule.

Uz pad cijene sirove nafte od trideset posto, lom burzi prva je negativna financijska posljedica širenja epidemije koronavirusa u Europi. Hrvatska burza prati europske trendove pa je ponedjeljak počeo s padom Crobexa za više od šest posto.

Nakon nepuna dva sata trgovanja minus se smanjio na pet posto, no izdvojio se jedan veliki dobitnik. Dionica proizvođača pića Badela porasla je dvadeset posto. Ulagači zacijelo misle da će u borbi protiv korone alkohol dobiti na vrijednosti.

Video – Koronavirus mijenja navike Hrvata: Više se ne ljubimo u obraz

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
12:50 09.03.2020.

Drž' se pipe, ne boj se gripe!

Avatar mlijeko
mlijeko
12:47 09.03.2020.

Badel je skocio jer je većinski vlasnik odlučio kupiti dionice od malih dioničara. Ovo sto je napisao novinar je glupost godine.

FR
fred70
12:58 09.03.2020.

Ma ustvari logično, prodaja šljivovice u svrhe dezinfekcije toliko porasla, da je i dionica dobila na cijeni. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije