Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Konzum lani ostvario 9,1 milijardu kuna prihoda

Konzum
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.07.2018.
u 17:47

U prvih šest mjeseci 2018. operativna dobit Konzuma je za 63 milijuna kuna veća od plana, kažu u Agrokoru

Konzum je lani poslovao s ukupnim prihodima od 9,1 milijardu kuna, podatak je iz nekonsolidiranog izvještaja za 2017. godinu.

Nakon revizije za poslovanje u 2016. godini objavljeni su bili prihodi Konzuma od 10,5 milijardi kuna pa se može podvući crta o padu prihoda Konzuma za visokih 13 posto. U prvih šest mjeseci 2018. operativna dobit Konzuma je za 63 milijuna kuna veća od plana, poručuju iz Agrokora za kojim je teška poslovna godina i restrukturiranje.

Ipak u koncernu ističu da unatoč padu poslovanja Konzum i dalje drži lidersku poziciju na maloprodajnom tržištu. Unatoč smanjenom broju kupaca i padu tržišnog udjela na godišnjoj razini za 3 postotna poena, zadržao je udjel od 22,4 posto, što je više od zajedničkog udjela iduća dva najveća konkurenta.

– Bila je to vrlo izazovna godina u kojoj je uslijed gotovo stečajnih okolnosti zabilježen pad prihoda. Iznimno smo ponosni što je u 2018. godini napravljen potpuni preokret. Kompanija bilježi povratak kupaca i rast tržišnih udjela – izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Pozitivni rezultati uloženih napora i aktivnosti vidljivi su u povećanju tržišnog udjela u posljednjem kvartalu 2017. godine za 1,3 postotnih poena u odnosu na prosjek ostatka godine, u kojoj je kompanija od 10. travnja bila u režimu izvanredne uprave. Gubitak neprekinutog poslovanja Konzuma u 2017. bio je gotovo četiri milijarde kuna.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Konzum
1/10
Ključne riječi

Komentara 5

SU
suvaja
13:46 27.07.2018.

A kad ce poceti placati obveze....u brojke koje objavljujete ne vjeruje nitko pa ni oni koji su izvrsili obracune i dosli do tih brojki......konzum je pred bankrotom definitivno...nova uprava je svoje odradila milijunceki su na sigurnom ...zna se...

RK
robert.kokotovic
01:06 28.07.2018.

odgovorno i apsolutno, potpuno provjereno iz bliskijih izvora tvrdim da ove brojke nisu istinite......konsolidirana dobit je stotine milijuna kuna u minusu.....pitajte banke a ne agrokorove uhljebe na plaćama od 100.000 eura

Avatar Mi sami
Mi sami
18:55 27.07.2018.

Mamuzanje mrtvog konja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije