Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEMINAR KONTROLING

Kontroliram svoj posao ili idem sistemom "lako ćemo"?

Kontroling
Fotolia
06.03.2015.
u 14:52

"Kontroling je mjerenje i korekcija naših postignuća kako bi bili sigurni da su ciljevi kompanije i planovi za ostvaranje tih ciljeva ostvareni", navodi to američki stručnjak Harold Koontz, jedan od vodećih stručnjaka na polju kontrolinga.

U današnjem globaliziranom poslovnom svijetu u kojem se uvjeti mijenjaju iz dana u dan, a ono što je vrijedilo danas ne znači da će nužno vrijediti i sutra, ključno je superiorno upravljati procesima koji se odvijaju.

Sistemi "lako ćemo" ili"smislit ćemo već nešto kada i ako se dogodi" je nešto što nikako ne smije biti prisutno u našoj glavi jer može dovesti, a nerijetko i dovodi, do pravih poslovnih katastrofa.

U biznisu se ništa ne prepušta slučaju. Potrebno je osmisliti i postaviti na noge sustav u kojem će se točno znati što i kada treba učiniti. Cilj je, ne trebamo posebno naglašvati, minimizirati rizike koji mogu dovesti ili do krivih poslovnih odluka ili u konačnici do ostvarenja našeg najvećeg straha - do poslovnog neuspjeha.

Da bi se tako nešto postiglo, potrebno je kontrolirati procese koji se odvijaju? Što je realno da ću postići donesenom poslovnom odlukom? Koja su sredstva za to potrebna i imam li ih uopće? Kakvi su potencijalni rizici na koje bih mogao naići u ovoj poslovnoj avanturi? Na što trebam obraćati pažnju kod planiranja onoga što će se raditi, a na što ne?

To su pitanja na koja treba dati odgovore prije nego li krene u donošenje bilo kakvih krucijalnih ili naoko "nebitnih" odluka.

Također, potrebno je dobro poznavati unutar "svoje kuće" te "izvan nje", a treba dodati da odluke koje su se donosile u prošlosti treba uvijek imati zabilježene kako bi se i one uključile kada se vuku potezi u sadašnjosti i budućnosti.

Jer što nam vrijedi sav taj trud ako ne znamo jesmo li nešto dobro napravili ili ipak nismo?

Biti sposoban procijeniti učinak svojih odluka gotovo je jednako važno kao i biti sposoban donositi odluke. Za sve to je potrebna edukacija kroz teorijski i praktični rad kako bi stekli vještine kontrolinga i uzde posla čvrsto držali u svojim rukama.

SEMINAR KONTROLING: ZNATE LI ŠTO SE UISTINU DOGAĐA U VAŠOJ KOMPANIJI I OKRUŽENJU je seminar namijenjen prvenstveno poduzetnicima, menadžerima, specijalistima za kontroling, financije, računovodstvo, ali i svim ljudima u prodaji i marketingu zaduženim za suradnju s kupcima i partnerima.

Više informacija o seminaru saznajte ovdje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije