Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranska vrata

Kontejnerski terminal na Brajdici dobio opremu vrijednu 1,4 mil. €

brajdica (1)
Goran Kovačić/Pixsell
27.11.2011.
u 18:47

Postojeća obala produljit će se za 300 metara, što će stvoriti dodatnih 50.000 četvornih metara operativne površine

Tvrtka Jadranska vrata, koja je koncesionar za obavljanje lučkih poslova na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci, nabavila je novu operativnu opremu vrijednu 1,4 milijuna eura. Oprema se sastoji od nove autodizalice za kontejnere, sedam novih kontejnerskih vučnih vozila i 13 novih kontejnerskih prikolica. Iz uprave Jadranskih vrata najavljuju i da će novi terminalni računalni sustav početi s radom početkom iduće godine, a planiraju nabaviti još novih dizalica, kao i druga ulaganja u unapređenje i modernizaciju rada na kontejnerskom terminalu.

Jadranska vrata koncesionar su terminala na Brajdici, a u ožujku ove godine, nakon međunarodnog natječaja, u tu je tvrtku kao strateški partner ušla američka tvrtka ICTSI sa sjedištem na Filipinima. Ugovorom koji je tada potpisala s upravom Luke Rijeka bila su definirana ulaganja na Brajdici – uvođenje modernih tehnologija koje će omogućiti potpunu automatizaciju praćenja iskrcaja, skladištenja i otpreme kontejnera. Postojeća obala produljit će se za 300 metara, što će stvoriti dodatnih 50.000 četvornih metara operativne površine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije