Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet škverovima

Končar u posjet 3. maju doveo i Nijemca koji gradi vjetroelektrane

danko končar
Goran Kovačić/PIXSELL
14.03.2012.
u 15:01

Sa sastanaka s radnicima i šefom sindikata u Kraljevici te s upravom 3. maja Vladi poslana poruka: Donesite napokon tu odluku!

Danko Končar sa sinom Nenadom i najbližim suradnicima posjetio je u srijedu brodogradilište Kraljevica i riječki 3. maj.

U Kraljevici se susreo s radnicima i predsjednikom sindikata brodogradilišta Kraljevica Nenadom Miškulinom. U razgovoru su se Končar i radnici škvera složili da situaciju treba što prije riješiti kako više ne bi bilo nesuglasica i da od vlasnika, odnosno Vlade, očekuju da napokon donese odluku prihvaća li Končarovu ponudu za kupnju brodogradilišta ili ne.

Širenje ulaganja

Končar je ponovio radnicima da će sve ono što je obećao i napisao u natječajnoj dokumentaciji poštovati, ali Vladi je poručio da ne misli pristati ni na kakve njihove dodatne uvjete koji nisu bili sastavni dio natječaja.

Nenad Miškulin također je pozvao Vladu na razgovor i kazao kako očekuje da će mu se napokon netko iz Vlade obratiti kako bi mogao objasniti stajališta radnika i sindikata.

Gradonačelnik Kraljevice Josip Turina, koji je izrazio punu podršku Končaru, Vladu je, pak, pozvao da se aktivnije uključi u rješavanje problema jer je, kako je rekao, taj grad bez brodogradilišta mrtav grad.

U 3. maju Končara je primila cjelokupna uprava, a na tom je sastanku s njim bio i Rüdiger Schaaf, njemački biznismen, koji je zainteresiran za ulaganja u Hrvatskoj.

Schaaf je vlasnik brodogradilišta u njemačkom gradu Emdenu, u kojem se u prvom redu bave gradnjom plovila i cjelokupne opreme za vjetroelektrane na pučini.

Linić oduzeo zemljište

Končar je sa Schaafom prije 3. maja bio na lokaciji Peškera, na otoku Krku, gdje je svojedobno 3. maj imao veliko planove za daljnji razvoj brodogradilišta, međutim to je naglo obustavljeno 2000. godine kada je Vlada, u kojoj je resorni ministar bio Slavko Linić, oduzela zemlju brodogradilištu 3. maj. Schaaf je pokazao interes za tu lokaciju na kojoj bi se mogla pokrenuti proizvodnja opreme za vjetroelektrane na pučini.

Komentara 20

AL
alphazulu99
15:35 14.03.2012.

Koliko znam on je obecao da ce zatvoriti brodogradilista. Kao masku ce ostaviti nesto malo proizvodnje. Rekao je kod nas ce se raditi protitipovi, a u Kini i Koreji serije brodova.

VF
vferari
16:03 14.03.2012.

On je lupetao svašta i još uvjek lupeta.problem je što se Linića nemože nasanjkat nije mu to Popijaš i bjela.

OB
-obrisani-
20:08 14.03.2012.

Linić će sve rastjerati kao i SDP izlagače na velesajmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije