Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Koje POSLOVNE EDUKACIJE ne biste smjeli propustiti u 2019. godini?

Na tržištu se nude razni programi edukacije, no bitno je prepoznati vrhunske programe koji vam nude dodanu vrijednost za uložena sredstva te vam osiguravaju primjenjivo znanje, predavače iz prakse i potencijalni napredak u karijeri.
28. studenoga 2018. u 09:06 1335 prikaza
Financije
Foto: GettyImages

HRVATSKI INSTITUT ZA FINANCIJE (HIF) predstavlja jedinstvene programe edukacija koji se izvode u prvoj polovini 2019. godine te pritom garantira vrhunske predavače, certificirane edukacije te izvrsnu organizaciju:

PROJECT MANAGEMENT AKADEMIJA (početak programa 14.02.2019.) je aplikacija vrhunskih znanja i vještina, alata i tehnika u svrhu kvalitetnog upravljanja projektima. Jedinstveni tečaj znanja i vještina koje nudimo u sklopu Profesionalne Project Management Akademije predstavlja upravljanje projektima u praksi kako bi se uvidjela aplikacija teorijskog znanja na konkretnim primjerima. Profesionalna Project Management Akademija daje preduvjet broja pripremnih sati za polaganje certifikacijskog ispita u svrhu stjecanja PMP ® (Project Management Professional) certifikata. PMP certifikat je prepoznat kao univerzalni standard izvrsnosti u Upravljanju projektima te danas sve više organizacija zahtjeva od svojih voditelja projekata ovaj certifikat.

MINI MBA IN FINANCE (početak programa 15.02.2019.) je program praktičnog znanja iz financija koji predstavlja najkvalitetniju financijsku edukaciju na našem tržištu. Program se sastoji od upoznavanja sa naprednom analizom financijskih izvještaja, tehnikama due dilligencea (dubinskog snimanja) poslovanja poduzeća, teorija o Ekvilibriju računovodstvenih kategorija, razumijevanje i tumačenja KPI - ključnih financijskih pokazatelja, dinamične i statične metode procjene vrijednosti poduzeća; vrednovanja investicijskih projekata, izradu cost-benefit analize; primjenu naprednog Excela® u financijama i financijskom modeliranju.

CERTIFIED DATA SCIENTIST (početak programa 27.02.2019.) je program čiji je cilj osposobiti polaznike za ulogu data scientist-a, osobe koja se fokusira na pitanje kako razumijevanje podataka može utjecati na tvrtku i kako takvo znanje pretvoriti u profit. Ova uloga (radno mjesto) zahtijeva ljude koji će nakon programa poznavati statističke modele i znati kako ih upotrijebiti u poslovnom okruženju i adekvatno potrebama, također biti osposobljeni su za rad sa velikim skupovima podataka. Osim toga dio programa je usmjeren na učenje i poznavanje SQL-a kao i poznavanje barem jednog programskog jezika za prediktivnu analitiku (na primjer R ili Python). Analizirane podatke potrebno je također adekvatno i predstaviti što podrazumijeva alate za vizualnu reprezentaciju podataka i izvještavanje.

PREMIUM EXCEL POSLOVNA AKADEMIJA (početak programa 20.02.2019.) predstavlja praktičnu primjenu Excela u financijama, računovodstvu i kontrolingu. Kroz ovaj jedinstveni program nudimo vam konkretne primjere napredne primjene Excela u poslovnom okruženju te upoznavanje sa naprednim funkcijama koji će vam olakšati primjenu Excela i znatno ubrzati poslovanje. Pritom vam osiguravamo napredne primjere iz financija, računovodstva i kontrolinga primjenjive u svakodnevnom poslovanju.

DPO AKADEMIJA (početak programa 13.03.2019.) je cjeloviti profesionalni program izobrazbe Službenika za zaštitu osobnih podataka (DPO – Data Protection Officer). Cilj programa je pružiti vrhunsku edukaciju i visoku razinu znanja sadašnjim ili  potencijalnim Službenicima za zaštitu osobnih podataka (Data Protection Officer). Službenik  za zaštitu osobnih podataka (DPO) za uspješno obavljanje radnih zadataka mora imati znanja iz područja prava, informacijskih sustava i razumijevanje obrada koje se u njegovoj organizaciji provode ili ona njima upravlja.

MINI MBA IN CONTROLLING (početak programa 15.03.2019.) predstavlja top edukaciju iz kontrolinga kroz koju se prolaze najzanimljivije aktualne teme iz kontrolinga poput modernog budžetiranje, izrade poslovnog i financijskog plana, kreiranja sustava ključnih pokazatelja poslovanja (KPIs), instrumenata strateškog i operativnog kontrolinga, balanced scorecarda. Kroz ovaj jedinstveni program nudimo vam konkretne teme i primjere iz kontrolinga kako biste shvatili ulogu i primjenu modernog kontrolinga u poduzećima.

EXECUTIVE MINI MBA (početak programa 10.04.2019.) predstavlja vrhunsku edukaciju managera i potencijalnih kandidata za rukovodeće položaje. Program je koncipiran na način da prolazi kroz vrlo praktične i aktualne teme koje su potrebne modernom manageru te za razliku od sličnih programa nudi praktičnu primjenu pojedinih znanja kroz konkretne primjere kako biste povećali efikasnost i profitabilnost poduzeća. Program sadrži konkretna financijska znanja i savjete za managere, o naprednoj analizi financijskih izvještaja, procjeni vrijednosti poduzeća investicijskim odlukama. S druge strane manageri se kroz program upoznaju sa primjenom digitalne transformacije te aplikacijom iste u svojim kompanijama kao i o nužnim IT znanjima koja će determinirati njihovu poziciju na tržištu. Također se navode strateška znanja koja mora imati moderni manager kako bi mogao predvidjeti poslovne cikluse i pozicionirati kompaniju kroz srednji i dugi rok.

Prijavu za sudjelovanje na programima Hrvatskog instituta za financije (HIF) možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

ODOBRAVAMO POPUST DO 30% ZA RANE PRIJAVE DO 31.12.2018.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom
Zagrebački advent
Najbolje zimsko odredište za obitelji s djecom