Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hedge fond rekorder

Kladeći se na dionice banaka od veljače zaradio 2,5 milijarde dolara

burza
AFP
22.12.2009.
u 08:24

David Tepper je ulažući u dionice Citigroupa i Bank of America, koje su od veljače ove godine porasle četiri puta, ostvario jednu od najvećih godišnjih zarada u povijesti.

David Tepper kladeći se na rast dionica banaka, kada ih je većina smatrala bezvrijednim papirima, u ovoj je godini sa svojim hedge-fondom zaradio sedam milijardi dolara. Kako piše „Wall Street Journal“, pritom je „financijski žongler“ Tepper sam zaradio više od 2,5 milijardi dolara.

Tepperov fond Appaloosa Management hrabro je u veljači i ožujku ove godine u svoj portfelj dodao dionice Citigroupa i Bank of America. Na krilima njihova rasta, jer u međuvremenu su učetverostručile vrijednost, Tepper je zaradio više od 2,5 milijarde dolara, što je jedna od najvećih godišnjih zarada jednog fond-menadžera u povijesti, piše WSJ.

Nakon ovog velikog dobitka Tepper upravlja jednim od najvećih hedge-fondova na svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije