Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavak

Kina u veljači ostvarila najveći rast izvoza u posljednje tri godine

Kina
AFP
10.03.2010.
u 14:28

Kina je tako u veljači postala najveći svjetski izvoznik, skinuvši s trona Njemačku koja je mjesto najvećega svjetskog izvoznika držala od 2003. godine.

Kina je u veljači ostvarila izvoz u vrijednosti 94,5 milijardi dolara, što je 45,7 posto više u odnosu na isti mjesec lani, objavila je kineska carinska uprava. To je najveća stopa izvoza u posljednje tri godine.

Objavljeno je također kako je to treći mjesec zaredom da kineski izvoz raste, a pozitivni trend počeo je u prosincu prošle godine kada je zabilježen rast od 17,7 posto nakon više od godinu dana uzastopnog pada. U siječnju je rast izvoza u Kini dosegnuo 21 posto.

Kina je tako u veljači postala najveći svjetski izvoznik, skinuvši s trona Njemačku koja je mjesto najvećega svjetskog izvoznika držala od 2003. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
01:09 11.03.2010.

jaka stvar njemacka ima nekih mozda 40 miliona zaposlenih a kina nekih 800 miliona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije