Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarske prognoze

Kina planira 8-postotni gospodarski rast u 2010. godini

burza japanska
arhiva VL
21.12.2009.
u 11:49

Kina, treća gospodarska sila svijeta, svoje je gospodarstvo pomogla snažnim interventnim mjerama, a vlada je najavila i snažan industrijski rast u idućoj godini.

Kina je objavila da u idućoj godini planira gospodarski rast od osam posto, i to ponajviše zbog utjecaja globalne gospodarske krize, poručio je službeni Peking.

Kinezi su slične prognoze davali i u proteklih nekoliko godina, ali svake su godine premašili predviđeni rast. Analitičari tako predviđaju da će taj rast biti najmanje devet posto, ako ne i više.

Kina, treća gospodarska sila svijeta, svoje je gospodarstvo pomogla snažnim interventnim mjerama, a vlada je najavila i snažan industrijski rast u idućoj godini.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:51 21.12.2009.

Pa jasno da imaju 8-postotni rast gospodarstva kad nisu imali pretvorbu i privatizaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije