Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hu Jintao

Kina će u idućih pet godina povećati uvoz na 8 bilijuna dolara

\'China\'s President Hu Jintao delivers a speech during the opening ceremony of the China-U.S. Strategic and Economic Dialogue in Beijing May 24, 2010. REUTERS/Jason Lee (CHINA - Tags: POLITICS)\'
Arhivska fotografija
12.12.2011.
u 08:25

Kina je spremna na mjere koje će dovesti do ravnoteže uvoza i izvoza s ciljem jačanja globalne trgovine

Kineski predsjednik Hu Jintao obećao je u svom govoru povodom 10. godišnjice ulaska Kine u WTO da će u idućih pet godina povećati uvoz robe s ciljem povećanja globalne trgovine.

Naglasio je da bi u idućih pet godina uvoz mogao premašiti iznos od 8 bilijuna američkih dolara. Usporedbe radi, prošle je godina Kina uvezla robe u vrijednosti 1,39 bilijuna dolara, a ove će godine to biti još manje jer je trgovina s Europom, glavnim kineskim trgovinskim partnerom, u padu.

Kineski izvoz, s druge strane, u studenom je rastao po stopi od 14 posto.

Hu Jintao, koji je već godinama pod pritiskom ostatka svijeta zbog niskog tečaja juana i neravnoteže između uvoza i izvoza, kazao je da je njegova zemlja spremna pomoći da se smanji taj nerazmjer radi jačanja globalne trgovine.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar dariodario551
dariodario551
10:23 12.12.2011.

Hrvatska Auto Industrija će zaradi izvozom u Kinu

UK
Ugo Kajvez
13:59 12.12.2011.

Evo nešto ............ . \"US vs. China: Winner Takes It All? \" . Vele da najkasnije do 2016 kina će prestić SAD, ...... . Jedan vrlo interesantan pokazatelj percepcije života i filozofije koja stoji iza politike ........... vele .............. \"UU zadnjih desetak godina kinezi su digli 300 miljuna ljudi iz blata siromaštva, dok u SAD broj siromašnih je poraslo sa cca 30 miljuna na 40 -tak miljuna\" ........... . No, u sve mu je bitno da ameri tjeraju dalje sa svojom vojnom mašinerijom ...... pa kud puklo puklo ........... ( i mali hrvai u šlepanju na prikolici NATO-a )

OB
-obrisani-
09:56 12.12.2011.

Od toga će naš udio biti...u visini 100m3 trupaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije