Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prilika u aziji

Kazahstanci na ZŠEM-u o suradnji s hrvatskim poduzećima

Kazahstan ZŠEM
Foto: ''
26.11.2013.
u 10:22

Delegacija srednjoazijske zemlje na visokoj je školi za ekonomiju i menadžment sudjelovala u raspravi o ulaganjima, slušajući i iskustva hrvatskih poduzetnika

Stručnjaci iz velike srednjoazijske zemlje Kazahstana posjetili su Zagrebačku školu ekonomije i managementa, gdje su s domaćinima razgovarali o hrvatsko-kazahstanskoj gospodarskoj suradnji i robnoj razmjeni.

– Nakon uvodnih govora dekana ZŠEM-a dr. Đure Njavre i Martine Dalić, saborske zastupnice koja je gostima predstavila hrvatsko gospodarstvo, raspravljalo se o ulaganjima. Svaki je predstavnik tvrtke sudionice dao svoje prijedloge i vizije, spomenuvši i koprivnički Belupo, koji je početkom ovoga mjeseca u Almatyju u Kazahstanu otvorio svoje predstavništvo u toj zemlji – priopćili su iz ZŠEM-a.

Na gospodarskim razgovorima u ovoj visokoj školi od domaćih su poduzetnika bili predstavnici Atlantica, IGH-a, Agrokora, RIZ odašiljača i Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a Kazahstance su predstavljali članovi Demokratske stranke Ak žol – Azat Peruashev, rukovoditelj delegacije i predsjednik stranke Yerlan Barlybayev, zamjenik predsjednika Ak Žola Talgat Yergaliyev, zastupnik Mažilisa, kazahstanskog parlamenta, Assem Akkuzhanova, direktor međunarodnog ureda DSK Ak Žol i veleposlanik Kazahstana u RH Tolezhan Barlybaev.

Hrvatska je lani u Kazahstan izvezla robe vrijedne 11 milijuna eura, a uvezla 3,4 milijuna eura vrijedne robe. Hrvatska ulaganja u toj zemlji već su prisutna u  bankarstvu, telekomunikacijama, kemijskoj industriji, farmaciji i trgovini. Glavni je grad Astana 2017. domaćin svjetske izložbe Expo koja se bavi razvojem energetike na globalnoj razini.

Komentara 1

Avatar Joja
Joja
10:34 26.11.2013.

Bolje i Kazahstan neg Rusija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije