Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganja

Katar zainteresiran za uzgoj stoke, peradi, tuna i žitarica u Hrvatskoj

krave
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
26.06.2013.
u 10:49

Poslovanje s Katarom možda ipak neće biti neuspjela epizoda, piše Poslovni dnevnik.

Poslovanje s Katarom možda ipak neće biti neuspjela epizoda, piše Poslovni dnevnik. Hrvatskoj je ponuđena suradnja u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, a saga o LNG terminalu i plinskom biznisu ostaje na čekanju. Katar je iskazao vrlo jasan interes za hrvatski poljoprivredno-prehrambeni sektor i pripravan je investirati u razvoj novih tehnologija.

"Investitori iz Katara vrlo su zainteresirani za ulaganja u postojeće farme zbog povećanja kapaciteta te za dugoročni zakup poljoprivrednog zemljišta na kojem bi proizvodnja bila posebno usmjerena katarskim potrebama. Voljni su ulagati u više segmenata. Kod marikulture posebno im je zanimljiv uzgoj tuna, a u stočarstvu sve skupine od teladi i junadi do goveda i janjadi. Investirali bi i u nove farme peradi, dok ih kod žitarica prije svega zanima proizvodnja kukuruza i pšenice. I kod otkupa postojeće proizvodnje iskazuju interes za spomenute kategorije kako u stočarstvu, marikulturi tako i biljnoj proizvodnji te za sve vrste polutrajnih i trajnih salama, povrća kao i za prerađenu i konzerviranu hranu. Poljoprivredna komora stupa u kontakt s proizvođačima, kako onima koji su voljni prihvatiti investicije tako i onima koji žele samo izvoziti", piše Poslovni dnevnik. 

Hrvatsku su odabrali zbog činjenice da uz vrlo povoljne klimatske uvjete ima plodno, kemijski i biološki nezagađeno zemljište. Detalje doznajte ovdje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije