Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 90 DANA

Karlovačka tvrtka u rekordnom roku završila remont motora iz nuklearke Smolensk

Dizelski motor iz nuklearne elektrane Smolensk
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/10
20.11.2019.
u 09:40

Adriadiesel je vodeća tvrtka za proizvodnju dizelskih motora i opreme za energetska i tehnološka postrojenja u jugoistočnoj Europi.

Karlovački Adriadiesel u rekordnih je 90 dana završio remont dieselskog motora 12ZV40/48 iz Nuklearne elektrane Smolensk. Riječ je o motoru koji je također u karlovačkoj tvornici, tada Jugoturbini, proizveden davne 1978. godine. Motor je težak 84 tone i bit će otpremljen iz tvornice posebnim prijevozom u četvrtak navečer.

Iz Zagrebačke zračne luke motor će zrakoplovom Antonov 124-100, jednim od najvećih zrakoplova na svijetu, u Smolensk biti otpremljen u petak.

Dizelski motor iz nuklearne elektrane Smolensk
1/10

Podsjetimo, Adriadiesel je vodeća tvrtka za proizvodnju dizelskih motora i opreme za energetska i tehnološka postrojenja u jugoistočnoj Europi. Od 2004. servisirao je 13 motora.

U ovom trenutku Adriadiesel ima ugovorenih poslova vrijednih 60 milijuna dolara za izgradnju šest novih motora.

Komentara 1

AN
ANTIkomunist55
10:55 20.11.2019.

13 motora u 15godina ako im je to glavna dijelatnost pa sto rade ti majstori u toj firmi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije