Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis

Kako do bespovratnih sredstava iz programa 'Povećanje gospodarske aktivnosti'

Ukupan iznos sredstava za financiranje obje grupe jest 255,714.160,00 kn
23. prosinca 2013. u 13:13 0 komentara 39 prikaza
konk
Foto: Thinkstock

Operativni program "Regionalna konkurentnost 2007. – 2013." usmjeren je poboljšanju konkurentnosti u Hrvatskoj, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, a financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i državnog proračuna Republike Hrvatske, piše portal croenergo.eu. U sklopu Operativnog programa, Prioritetne osi 2 – Mjere 2.1. Razvoj poslovne klime i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva (MSP) za koju je nadležno Ministarstvo poduzetništva i obrta predviđena je provedba sheme dodjele bespovratnih potpora pod nazivom "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva".

Ukupan iznos sredstava za financiranje obje Grupe jest 255,714.160,00 kn, pri čemu je minimalan iznos potpore 3,800.000 kn a maksimalan iznos 26,000.000 kn sufinanciranja bespovratnih sredstava prema prihvatljivim troškovima.

Dodjelom bespovratnih sredstava pružit će se potpora razvoju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz pomaganje održivog razvoja proizvodnje, jačanje malog i srednjeg poduzetništva i sposobnosti poduzeća da se natječu na međunarodnim tržištima, povećavajući na taj način regionalnu konkurentnost i brži gospodarski rast. Program dodjele bespovratnih sredstava također će pridonijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora.

Državna potpora koja će se odobriti u okviru ove sheme neće se kumulirati s drugom državnom potporom ili de minimis potporom dodijeljenom u bilo kojem obliku i iz bilo kojeg izvora, uključujući državnu potporu na temelju Programa dodjele državnih potpora.

Savez za energetiku Hrvatske će u utorak, 21. siječnja 2014. godine, u svojem Informativnom centru (ul. Petra Hektorovića 2/V) održati stručnu edukaciju u okviru GREENVESTbiz-a, a putem kojeg se zainteresirani poduzetnici mogu pobliže upoznati s uvjetima i načinima prijave (pregled i ciljevi natječaja; dopuštene i nedopuštene aktivnosti; koje projekte i pod kojim se uvjetima poduzetnici mogu prijaviti; pregled natječajne dokumentacije i praktični rad u pripremi prijavnih obrazaca).

Cijena kotizacije iznosi 1000,00 kn s uključenim PDV-om te uključuje sudjelovanje na cjelodnevnoj stručnoj edukaciji (10.00 – 17.00), ručak, radne materijale te potvrdu o sudjelovanju, odnosno upisu jedne obvezne odslušane teme GREENVESTbiz-a. Svoju prijavu možete izvršiti ispunjavanjem obrasca na ovom linku.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.