Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

Kada kažu more, Srbi misle Jadran, ali Grčka im nudi 10 dana za 95 eura

turizam
Goran Jakuš/Pixsell
25.02.2010.
u 15:54

Ne prodajemo ni vjeru ni naciju nego hrvatski turizam – sažeo je neretljanski hotelijer Pavo Jerković filozofiju s kojojm je čak 150 turističkih radnika iz Hrvatske došlo na sajam turizma u Beograd.

Ne prodajemo ni vjeru ni naciju nego hrvatski turizam – sažeo je neretljanski hotelijer Pavo Jerković filozofiju s kojom je čak 150 turističkih radnika iz Hrvatske došlo na sajam turizma u Beograd. Hoće li ta poruka dospjeti do šestotinjak tisuća srpskih turista koji godišnje odlaze na ljetovanje u Grčku, Tursku, Bugarsku, Tunis...?

Kako je tek Talijanima? 

Sva bi ta mjesta mnogi Srbi mijenjali za Rovinj, Opatiju, Makarsku, Hvar, Dubrovnik... međutim većina se još uvijek boji neugodnosti na hrvatskoj obali. To se pokazalo i jučer na hrvatskoj konferenciji za novinare gdje su se sva pitanja srpskih medija odnosila na sigurnost.

– Lani je u Hrvatskoj išarano i na sličan način oštećeno 13 vozila srpskih građana. Četiri su počinitelja nađena. Srpskim gostima ukradeno je 10 registracijskih pločica, a u dva smo slučaja imali tjelesni napad. U četiri navrata imali smo tučnjave za koje su prijavljeni i hrvatski i srpski državljani. Slične situacije bilježimo i s gostima iz drugih zemalja i ne može se reći da su Srbi posebno ugroženi - razuvjerio je srpske novinare Zoran Ničeno iz MUP-a.

– Dobro, dobro – zaustavio ga je ministar Damir Bajs kad je Ničeno dobar odnos prema Srbima htio potkrijepiti slučajem bacanja talijanskih gostiju u more.

U svakom slučaju obojica su za tu simpatičnu epizodu dobila pljesak.

– Ovaj nastup u Beogradu i pojačana promocija koju Hrvatska najavljuje sigurno će dati rezultata. Za mnoge Srbe more je isto što i Jadran i žele mu se vratiti – smatra Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije.

Problem su cijene

Hrvatska očekuje 10-ak tisuća srpskih turista više od lanjskih 90.000. Na ruku nam, uz krizu, najmanje idu cijene. Većina srpskih turista dnevno na odmoru ima 25 eura. Grci s tim računaju pa nude 10 dana autobusom za nevjerojatnih 95 eura.

Ključne riječi

Komentara 224

OB
-obrisani-
18:33 25.02.2010.

ins allah...zemo.....fax fax

OB
-obrisani-
20:54 25.02.2010.

SMIRI SE .............KLONE.......!!! brrrr...brrrrr..............bbbrrrrrr

DR
dreamteam
16:24 25.02.2010.

Ma Srbi misle Jadran jer ga ne mogu zaboraviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije