Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Tvrtka K pivovari kupila Vukovarsko pivo i najavila otvaranje pogona u Vukovaru

K pivovari investira u novi proizvodni pogon u Vukovaru, vrijedan više milijuna kuna, a otvorenje je planirano u prvoj polovici 2018.
25. siječnja 2018. u 13:49 2 komentara 2462 prikaza
Foto: K pivovari

K pivovari, tvrtka kćer Zagrebačke pivovare, potpisala je ugovor s Vukovarskom pivovarom o kupnji brenda Vukovarsko pivo te istovremeno kreće u investiranje u novi proizvodni pogon u Vukovaru s planiranim proizvodnim kapacitetima od pet tisuća hektolitara godišnje, izvijestio je u četvrtak zagrebački proizvođač piva. 

Poznate Hrvate oduševio novi trend koji spaja pivo i yogu BEER YOGA OSVAJA I ZAGREB Poznate Hrvate oduševio novi trend koji spaja pivo i yogu

Radi se o višemilijunskom ulaganju, a prve boce Vukovarskog piva s nove proizvodne linije očekuju se do sredine ove godine. 

Vukovarsko pivo je svijetlo nepasterizirano pivo koje se među prvima u Hrvatskoj istaknulo kao pivo male proizvodnje i prodaje se u manjim kafićima i trgovinama. Društvo ljubitelja piva to je pivo 2010. godine proglasilo najboljim hrvatskim pivom

Direktorica tvrtke K pivovari Tina Puhalo Grladinović istaknula je prilikom potpisivanja ugovora kako je iznimno ponosna što Vukovarsko pivo od ove godine postaje dijelom tvrtke K pivovari, kao i što će se naći uz bok novom pivskom brendu Grif mikropivovare.

"Novim ulaganjem u Vukovarsko pivo zadržat ćemo sve vrijednosti koje brend ima, kao i njegov izvorni okus i izgled te mu dati vjetar u leđa i priliku da se istakne na hrvatskom tržištu", rekla je Puhalo Grladinović. 

Za predsjednika Uprave Zagrebačke pivovare Marka Njavru otvaranje novog proizvodnog pogona omogućit će Vukovarcima nova radna mjesta, a Vukovaru pomoći u gospodarskom razvitku.

"Kao vodeća pivovara na tržištu, vjerujemo da ovakvim projektima doprinosimo stvaranju pozitivnog investicijskog ozračja na lokalnoj i nacionalnoj razini", rekao je Njavro.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zadovoljan je što su tvrtka K pivovari i Zagrebačka pivovara prepoznale potencijal Vukovarskog piva i odlučile mu dati priliku za dodatni razvoj.  Nova suradnja, po njemu, predstavlja dobar primjer ulaganja u lokalnu zajednicu jer su upravo nova radna mjesta i gospodarski razvitak ključ opstanka građana u Vukovaru.

Pogledajte i Pivovaru Medvedgrad:

1 / 7
Pivovara Medvegrad
Pivo zanimljivo Pivo udara u mozak i podiže raspoloženje, ali ne zbog alkohola pivovara Prijevara U kultnoj pivnici “skidali” podatke mušterija pa krivotvorili kartice HNS i Ožujsko pivo: Davor Šuker i Marko Njavro Dugogodišnje prijateljstvo Živjeli! Hrvatski nogometni savez i Ožujsko pivo nastavljaju suradnju
potpuno iskreno
Mikulić progovorila o situaciji sa sinom: Gledaju nas kao da nismo normalni, svojom pričom ne pomažete
PD
Testiramo i educiramo o zaštitnoj opremi, a u ponudi imamo više od 10.000 proizvoda