Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Zagreb će biti prvi 10 Giga grad s brzinama interneta kao u J. Koreji

Naše internetske brzine trenutačno su čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj - naglasio je Adrian Ježina, predsjednik uprave Telemacha Hrvatske i Slovenije
16. rujna 2021. u 15:45 2206 prikaza
Telemach Hrvatska
Foto: Telemach
Pogledajte galeriju 1/3

Telemach Hrvatska, telekom operator koju je u Hrvatsku stigao kupnjom mobilnog operatora Tele2 prije godinu i pol dana, nakon integracije u Grupu, uz uvođenje novih mobilnih paketa te pokretanjem ulagačkoga ciklusa od 1,7 milijardi kuna u modernizaciju mobilne i izgradnju optičke mreže danas je najbrže rastući operator u Hrvatskoj, istaknuo je Adrian Ježina, predsjednik uprave Telemacha Hrvatske i Slovenije, na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Kako je kazao Ježina, Telemach već danas, zahvaljujući postojećoj infrastrukturi, može podržati internetske brzine do 10 Giga u dvanaest tisuća kućanstava u Zagrebu, a do kraja sljedeće godine i na cijelome području Grada Zagreba.

- U sljedećih godinu dana oko 170.000 hrvatskih kućanstava bit će pokriveno 10 Giga optičkom mrežom. Naše internetske brzine trenutačno su čak dvadeset puta veće od prosječne brzine interneta u Hrvatskoj - naglasio Ježina, tvrdeći da se radi o mreži koja je uvjerljivo najbrža u Europi i po brzini i kvaliteti usporediva samo s mrežom u Južnoj Koreji.

Telemach Hrvatska | Autor : Telemach Foto: Telemach

Usto, Ježina je kazao da su prionuli gradnji 5G mreže, te pustili u rad prve 5G bazne stanice u Zagrebu i Osijeku, s tim da istovremeno intenzivno nadograđuju i vlastitu 4G mrežu. Kada se radi o korisnicima, imaju ih oko milijuna, dok je broj zaposlenika u godinu i pol porastao 59 posto, s trenutačno otvorenim natječajima za 30 radnih mjesta. 

Telemach Hrvatska | Autor : Telemach Foto: Telemach

 

INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Filmska priča volontera iz domaće kompanije: 'U 10 godina smo prošli smijeh i suze'
Plitvička jezera
DOBRO DOŠLI!
Vikend putovanja i obilasci Hrvatske ne prestaju dolaskom jesni i hladnijeg vremena