Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svijet biznisa

Jedno od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj djeluje pod novim imenom Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.
28.01.2022.
u 12:36

Najvažniji distributer investicijskih fondova kojima upravlja društvo Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. (dalje u tekstu: Društvo) upravo je Privredna banka Zagreb d.d. (dalje u tekstu: PBZ), koja je kao i Društvo članica Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od najstabilnijih i najprofitabilnijih banaka u Europi.

Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. će tako i dalje svojim klijentima osiguravati konkurentnost na tržištu, kao i poslovanje usklađeno s najnovijim trendovima. S promjenom imena, nastupila je i promjena vizualnog identiteta te naziva fondova kojima Društvo upravlja.

Društvo naglašava da ne postoje nikakve dodatne promjene u aspektu poslovanja. To znači da korisnici i klijenti i dalje zadržavaju sva prava i obaveze koji proizlaze iz postojećih ugovora s  Društvom (ranije: PBZ Invest d.o.o.). Klijenti tako mogu i dalje nesmetano trgovati udjelima kroz postojeće distribucijske kanale PBZ-a, ali i putem društva Hrportfolio d.o.o., kojem je Društvo povjerilo poslove distribucije.

– Već više od dva desetljeća ovo Društvo stvara i upravlja investicijskim rješenjima kojima želimo zadovoljiti potrebe više od 65.000 naših klijenata u Hrvatskoj. Još od 2013. godine u poslovnim procesima našeg Društva primjenjujemo vrijednosti, znanja i najbolje prakse Eurizona. Drago nam je što ćemo pod našim novim imenom, Eurizon Asset Management Croatia i nadalje s velikom predanošću, na domaće tržište donositi još više novih inovativnih proizvoda, fokusirani na potrebe naših klijenata, naših partnera i zajednice u kojoj poslujemo – ističe Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

Društvo je pod imenom PBZ Invest d.o.o. u Republici Hrvatskoj učinkovito poslovalo dulje od dvadeset godina, a to samo govori o snazi korporativnog poslovanja, baš kao i o najsuvremenijoj ponudi investicijskih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Društvo je još od 2013. godine dio Eurizon obitelji koju predvodi Eurizon Capital SGR. Predvodnik obitelji inače, sa svojim supsidijarima, obavlja funkciju Divizije za upravljanje imovinom Intesa Sanpaolo Grupe.

Glavni principi po kojima djeluje Društvo upravo su kontinuirani rast kroz inovacije, visoki profesionalni i stručni standardi te proces poslovanja koji slijedi načela održivosti, povjerenja i inovativnosti. S tržišnim udjelom od visokih 24 posto[1], Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. je drugo najveće Društvo za upravljanje UCITS investicijskim fondovima u Republici Hrvatskoj.

U ovom trenutku, Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. upravlja s više od 5.4 milijardi kuna[2] imovine kroz 13 fondova i 173 pojedinačna portfelja. Ujedno je i dobitnik brojnih stručnih nagrada, Udruženja investicijskih fondova pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, posebice, u zadnjih nekoliko godina, za svoje UCITS fondove PBZ Equity (sada: Eurizon HR Equity fond), PBZ D-START  (sada: Eurizon HR D-Start fond), PBZ Bond (sada: Eurizon HR Bond fond) i PBZ Conservative 10  (sada: Eurizon HR Conservative 10 fond)[3]..

– Eurizon je izrazito usmjeren na jačanje međunarodne prisutnosti u Europi i svijetu pri čemu Hrvatska predstavlja važan dio naše razvojne strategije u istočnoj Europi. Zaista smo ponosni na naš supsidijar Eurizon Asset Management Croatia, koja je važna okosnica hrvatske industrije upravljanja imovinom. Ovaj proces rebrandinga označava važnu prekretnicu na putu zbližavanja naših tvrtki i snažno vjerujemo da će nam ovaj korak omogućiti unaprjeđenje ponude i usluga klijentima u Hrvatskoj, kojima ćemo donijeti još više međunarodnog iskustva i stručnosti – izjavio je Saverio Perissinotto, glavni izvršni direktor Eurizona.

Eurizon Capital SGR u više od 35 godina poslovanja bilježi kontinuirani rast kroz inovacije te je zauzeo poziciju jednog od europskih lidera u području upravljanja imovinom[4]. Posluje kroz deset upravljačkih centara i globalno je prisutan u 24 zemlje putem svojih lokalnih podružnica, prodajnih ureda, vanjske distribucije i suradnji s partnerima.

Eurizon je prisutan i u Aziji preko supsidijara Eurizon Capital (HK) Limited u Hong Kongu, te s preko 49 posto vlasničkog udjela u društvu Penghua Fund Management[5]. Zajedno s društvom Penghua Fund Management Eurizon je na kraju rujna 2021. upravljao s 562 milijarde eura imovine[6].    

Sadržaj nastao u suradnji s Eurizon Asset Management Croatia d.o.o.

[1] Izvor: HANFA, na dan 30.9.2021
[2] Izvor: HANFA i Društvo, na dan 30.9.2021.
[3] Izvor: Udruženje investicijskih fondova pri HGK. Više detalja o nagradama možete pronaći na internetskoj stranici Eurizon Asset Management Croatia d.o.o. www.eurizoncapital.com/hr.
[4] Eurizon je na razini 11 prema Broadridgeu prema imovini pod upravljanjem na kraju kolovoza 2021.
[5] Penghua Fund Management je upravljao sa 130 milijardi eura imovine na dan 30.9.2021.
[6] Izvor: Eurizon, na dan 30.9.2021.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije