Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJA SE PAD DOLARA, CIJENA ZLATA REKORDNA

Jedan dolar za 86,5 jena, najniže u proteklih 14 godina

Dolar
AFP/Reuters
26.11.2009.
u 10:17

Iz američke vlade poručuju kako neće intervenirati da bi ojačali dolar, dok iz Japana stiže poruka kako su im ruke vezane jer je jen porastao zahvaljujući češćoj prodaji dolara, u odnosu na slabo kupovanje jena.

Dolar u 14 godina nije stajao lošije u odnosu na jen nego što stoji danas. Jedan dolar vrijedi 86.5 jena, a tako nisko bio je samo 1995. godine.

Razlog nepovoljnom tečaju dolara su niske kamate na ulaganja zbog čega investitori gube interes.

Iz američke vlade poručuju kako neće intervenirati da bi ojačali dolar. Kažu kako će se trend nastaviti ako japanska vlada ne poduzme konkretne mjere u suradnji sa SAD-om.

Iz Japana pak stiže poruka kako su im ruke vezane jer je jen porastao zahvaljujući češćoj prodaji dolara, u odnosu na slabo kupovanje jena.

U strahu za svoju ušteđevinu mnogi su počeli mijenjati svoje zalihe dolara za zlato. Tako je cijena zlata dosegla svoj vrhunac u iznosu od 1194,5 dolara po unci.

Također, dolar je ove godine znatno pao i u odnosu na funtu te euro.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije