Žene i vino (WOW) udruga je dama posvećenih vinu na ovaj ili onaj način – ili kao tek ljubiteljice, ili i kao profesionalke – sommelierke, trgovkinje, znanstvenice, novinarke i vinarke. Zato poseban status među „wowicama“ uživa Jasna Antunović Turk, jer je u nas mnoštvo uspješnih enologinja, ali i iznimno malo samostalnih vinarki. Jedina je u Podunavlju, među tri, četiri (Jurković, Mrgudić, Celić…) u tom zahtjevnom poslu u Hrvatskoj.
Dugu obiteljsku tradiciju i osobnu strast i sklonost ta je diplomirana ekonomistica pretvorila u uspješan biznis. Samouka, ambiciozna (samohrana majka, reći će, ponosna na sina koji je upisao agronomski studij) gđa Jasna je počela s vinarstvom prije nekoliko godina. Suvremeno opremljena vinarija joj je u Dalju, ima sedam hektara vinograda – graševine, zelenog silvanca, chardonnaya, muškata ottonela i crnog pinota – u erdutskom su vinogorju, nešto grožđa i otkupljuje od stalnih kooperanata. Uči u hodu, usavršava se, rado eksperimentira da bi dobila što bolje vino. I uspijeva u tome, dokazala je to u zagrebačkoj Galeriji vina Miva Mohorovih, degustacijom šest njenih stilski različitih vina od spomenutih sorti. U prezentaciji je sudjelovao i sommelier Siniša Lasan.
Mlada se graševina odlikuje lakoćom, svježinom, voćnošću, bogatim aromama i, posve u suvremenom trendu nižim alkoholom – odlična i kao aperitiv i kao ljetno vino. U tom je stilu i silvanac, koji će uspješno pratiti i laganija jela i predjela. Chardonnay, nastao njegom na kvascu s nešto vrlo malo barriquea već je ozbiljan, kompleksan igrač, podoban i za posebne prilike. Graševina iz berbe 2010. (iz grožđa branog kasnije) pokazuje da se gđa Antunović može pozabaviti i odloženim berbama, dok je muškat ottonel, iako s nešto većim ostatkom šećera ali i dobrim kiselinama ugodno iznenadio svježinom, skladom i slojevitošću. S crnim pinotom treba dokazati zašto joj je uzor Burgundija. U svakom slučaju, naši vinari s ovom slavonskom damom dobivaju ozbiljnu konkurenciju.