Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv recesije

Japan odobrio proturecesijski paket težak 81 milijardu dolara

burza japanska
arhiva VL
08.12.2009.
u 08:52

Iako je japanska ekonomija rasla drugo tromjesečje zaredom, povratak deflacije pobudio je strah da bi ekonomski rast opet mogao biti zaustavljen.

Japan je odobrio plan za borbu protiv recesije težak 81 milijardu dolara. Japanska ekonomija rasla je drugo trmojesečje zaredom, ali povratak deflacije pobudio je strah da bi ekonomski rast opet mogao biti zaustavljen. Izdašni antirecesijski paket trebao je biti objavljen još prošlog petak, ali je to bilo odgođeno zbog neslaganja oko njegova iznosa. Japan je iz recesije napokon izišao početkom ove godine kada je zabilježen 0,9-postotni ekonomski rast između travnj i lipnja, te 1,2-postotni rast između srpnja i rujna. Međutim, povratak deflacije, prvi put nakon 2006. godine, poljuljao je vjeru u oporavak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije