Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Japan bi zbog obuzdavanja jena mogao izgubiti pola bilijuna dolara

Japanska je vlada 31. listopada intervenirala na devizno tržište zbog obuzdavanja rasta jena.
02. studenoga 2011. u 10:15 8 komentara 6 prikaza
jun azumi
Foto: Reuters/PIXSELL

Japanska bi se vlada, zbog intervencije na deviznom tržištu s ciljem obuzdavanja rasta jena, mogla suočiti s gubitkom od 40 bilijuna jena, odnosno oko 512 milijardi dolara, predviđa JP Morgan Chase.

Tohru Sasaki iz JP Morgan Chasea, inače bivši zaposlenik deviznog odjela u Japanskoj banci, predviđa da bi se gubici, koji su krajem prošle godine iznosili 35,3 bilijuna jena, mogli povećati zbog predviđenog nastavka rasta jena u odnosu na dolar.

– Jako je teško promijeniti trend na deviznom tržištu. Iako je moguće privremeno usporiti rast, jen će na kraju rasti – rekao je Sasaki.

Japanska je vlada na devizno tržište intervenirala 31. listopada, a ministar financija Jun Azumi rekao je da će nastaviti s intervencijama dok ne bude bio zadovoljan.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • -obrisani-:

    02.11.2011. u 11:24h Startrack je napisao/la: Volio bi da expert Marsijanac objasni kako Japan napreduje ovako dobro. Nit je bankarska drzava nit ga nekakvi Zidovi guse a nema nit muslimane (nemaju azil pa se nemogu muslimani priljepit na azil ++++++++++++++++++ ... prikaži još! Ja ću ti to objasniti ! Čitava globalna financijska konstrukcija je postavljena na krivim nogama,a zato je baš zasluga tvojih pohlepnih zionističkih bankara. Kako je $US glavna svjetska valuta,a naštampano ga je 10 x više,no što je realno,tako se sve što se negativno događam u USA ( ogroman vanjski i unutrašnji dug) prelama preko ostatka svijeta.To je neizbježno !

  • Deleted user:

    Manipulacije JPMorganChase i srodnih im duša pale su u Japanu (kao i u Švicarskoj) na neplodno tlo, pa njihovi drukeri pokušavaju kroz medije osnažiti svoje pozicije. Zanimljiva uvertira u 2012. Napad na jpy i chf. Što je sljedeće?

  • Startrack:

    Volio bi da expert Marsijanac objasni kako Japan napreduje ovako dobro. Nit je bankarska drzava nit ga nekakvi Zidovi guse a nema nit muslimane (nemaju azil pa se nemogu muslimani priljepit na azil)