Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervencija vlade

Japan bi zbog obuzdavanja jena mogao izgubiti pola bilijuna dolara

jun azumi
Reuters/PIXSELL
02.11.2011.
u 10:15

Japanska je vlada 31. listopada intervenirala na devizno tržište zbog obuzdavanja rasta jena.

Japanska bi se vlada, zbog intervencije na deviznom tržištu s ciljem obuzdavanja rasta jena, mogla suočiti s gubitkom od 40 bilijuna jena, odnosno oko 512 milijardi dolara, predviđa JP Morgan Chase.

Tohru Sasaki iz JP Morgan Chasea, inače bivši zaposlenik deviznog odjela u Japanskoj banci, predviđa da bi se gubici, koji su krajem prošle godine iznosili 35,3 bilijuna jena, mogli povećati zbog predviđenog nastavka rasta jena u odnosu na dolar.

– Jako je teško promijeniti trend na deviznom tržištu. Iako je moguće privremeno usporiti rast, jen će na kraju rasti – rekao je Sasaki.

Japanska je vlada na devizno tržište intervenirala 31. listopada, a ministar financija Jun Azumi rekao je da će nastaviti s intervencijama dok ne bude bio zadovoljan.

Komentara 8

OB
-obrisani-
11:39 02.11.2011.

02.11.2011. u 11:24h Startrack je napisao/la: Volio bi da expert Marsijanac objasni kako Japan napreduje ovako dobro. Nit je bankarska drzava nit ga nekakvi Zidovi guse a nema nit muslimane (nemaju azil pa se nemogu muslimani priljepit na azil ++++++++++++++++++ Ja ću ti to objasniti ! Čitava globalna financijska konstrukcija je postavljena na krivim nogama,a zato je baš zasluga tvojih pohlepnih zionističkih bankara. Kako je $US glavna svjetska valuta,a naštampano ga je 10 x više,no što je realno,tako se sve što se negativno događam u USA ( ogroman vanjski i unutrašnji dug) prelama preko ostatka svijeta.To je neizbježno !

DU
Deleted user
14:23 02.11.2011.

Manipulacije JPMorganChase i srodnih im duša pale su u Japanu (kao i u Švicarskoj) na neplodno tlo, pa njihovi drukeri pokušavaju kroz medije osnažiti svoje pozicije. Zanimljiva uvertira u 2012. Napad na jpy i chf. Što je sljedeće?

ST
Startrack
11:24 02.11.2011.

Volio bi da expert Marsijanac objasni kako Japan napreduje ovako dobro. Nit je bankarska drzava nit ga nekakvi Zidovi guse a nema nit muslimane (nemaju azil pa se nemogu muslimani priljepit na azil)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije