Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restrukturiranje

Japan Airlines namjerava otpustiti 16 tisuća zaposlenika

Avion
arhiva VL
01.09.2010.
u 09:05

Broj će se radnih mjesta dijelom smanjiti prijevremenim umirovljenjem i prodajom ovisnih društava. Tvrtka također namjerava smanjiti broj zrakoplova u svojoj floti za 103 zrakoplova.

Nakon siječanjskog zahtjeva za stečaj Japan Airlines (JAL) najavio je svoj plan restrukturiranja. Zrakoplovna kompanija koja se bori za opstanak namjerava smanjiti broj radnika za trećinu, točnije više od 16.000 radnih mjesta, te ukinuti neprofitabilne domaće i međunarodne rute. Broj će se radnih mjesta dijelom smanjiti prijevremenim umirovljenjem i prodajom ovisnih društava. Tvrtka također namjerava smanjiti broj zrakoplova u svojoj floti za 103 zrakoplova.

JAL je član saveza One World, koji uključuje American Airlines i British Airways. Poput drugih velikih globalnih zrakoplovnih kompanija, JAL je teško pogođen padom broja putnika tijekom globalne gospodarske krize i suočava se sa sve većim izazovom japanskog suparnika All Nippon Airways.

- Uz potpunu provedbu tih mjera, JAL planira postati profitabilan u prvoj fiskalnoj godini nakon ovog plana – objavila je zrakoplovna kompanija u priopćenju. Planira broj zaposlenih smanjiti sa 48.714 na kraju 2009. do 32.600 do kraja ove godine. Plan restrukturiranja ove kompanije u dugovima donesen je nakon pomoći države od 25 milijardi dolara u siječnju. Stečaj Japan Airlinesa jedan je od najvećih neuspjeha velike korporacije u Japanu do danas.

 

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
13:22 01.09.2010.

S obzirom koliko ima komentara vidim da su ovo bitne vijesti za hrvate ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije