Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završetak ciklusa

Janaf uložio milijardu kuna u tri projekta

Terminal Omišalj
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
28.06.2014.
u 14:55

Janaf je zbog postignutih rezultata pozicioniran kao strateški značajna energetska tvrtka u Hrvatskoj

        Janaf je završio investicijski ciklus u kojem je uloženo više od milijardu kuna. Formalno, do kraja ciklusa potrebno je još samo pustiti u rad Terminal Žitnjak u Zagrebu, što se planira početkom srpnja. Investicije je Janaf financirao vlastitim sredstvima. Osim Terminala Žitnjak u ciklusu je odrađena rekonstrukcija i dogradnja rezervoarskog prostora Terminala Omišalj i Terminala Sisak.

– Posljednjih godina Janaf je diverzificirao svoje poslovanje izgradnjom spremničkih kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata za potrebe obveznih zaliha, reverzibilnog transporta i komercijalnog skladištenja – piše u priopćenju iz državne tvrtke.Ukupna vrijednost radova na Terminalu Žitnjak iznosi više od 372 milijuna kuna, a služit će kao regionalno središte za prihvat, otpremu i skladištenje naftnih derivata za potrebe državnih robnih rezervi i komercijalnih korisnika. Početkom godine u rad su puštena tri novoizgrađena spremnika za skladištenje sirove nafte na Terminalu Omišalj u koje je Janaf uložio oko 282 milijuna kuna, a u studenom 2013. završena je gradnja pet spremnika za skladištenje sirove nafte na Terminalu Sisak. Ta je investicija stajala više od 415 milijuna kuna.

Lanjska dobit

Janaf je lani ostvario bruto dobit od 113,4 milijuna kuna što je porast od 10,5 posto u odnosu na 2012. Tada je dobit iznosila 102,5 milijuna kuna, čime je pak rezultat iz 2011. premašen za 35,6 posto. U tekućoj godini zadržan je pozitivan trend poslovanja pa se tako bruto dobit u prvom tromjesečju mjerila na 23,8 milijuna kuna. Janaf nije korisnik državnog proračuna ni bilo koje državne subvencije ili potpore.

– Uprava Janafa postignutim je rezultatima pozicionirala Društvo kao strateški značajnu energetsku i gospodarsku tvrtku u Hrvatskoj i regiji te napravila ekonomski i financijski vrlo stabilno poduzeće čime su ostvareni strateški ciljevi – piše u priopćenju pristiglom iz Janafa. 

>> U prva tri mjeseca državne tvrtke zaradile oko 550 milijuna kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije