Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstečajna

Jadran proizvodi Cavallinijeve čarape

Vinko Barišić
Anto Magzan/Pixsell
20.07.2015.
u 06:30

Strateški partner uvijek je poželjan, no Jadran kani isplivati oslonjen na vlastite snage i uz podršku vjerovnika, kaže Barišić

Tvornica čarapa Jadran u postupku predstečajne nagodbe sa 185 radnika organizirala je najavljenu proizvodnju čarapa poznatog talijanskog dizajnera Emilija Cavallinija.

Ove jeseni očekuje se, doznajemo, i znatan pomak u vezi s planiranom suradnjom s novim američkim partnerom, a trenutačno tvrtku najviše okupiraju pregovori s vjerovnicima radi postizanja konačnog dogovora o planu financijskog i operativnog restrukturiranja Jadrana. Prema očekivanoj proceduri, o njemu bi se glasovalo na ročištu koje će navodno biti sazvano za rujan.

U Jadranovu su postupku brzo utvrđene tražbine, iznose 39,9 milijuna kuna pa će na temelju razgovora između dužnika i vjerovnika do četvrtka tvrtka dostaviti Fini svoj revidirani plan restrukturiranja, sukladno utvrđenim iznosima potraživanja vjerovnika.

Pregovore nam je potvrdio direktor Jadrana Vinko Barišić, napominjući kako ga ovih dana očekuje i završni razgovor sa Zagrebačkom bankom, najvećim razlučnim vjerovnikom koji potražuje oko 13 milijuna kuna. Strateški partner uvijek je poželjan, no Jadran kani isplivati oslonjen na vlastite snage i uz podršku vjerovnika, kaže.

>>Hrvatski vojnik: Kupujmo domaće zaživjelo u HV-u

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
11:53 24.07.2015.

Bitno da ne stružu previše kad se nađu na ramenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije