Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Poslodavac Partner'

TOP 5: Evo tko su najbolji hrvatski poslodavci

Aleksandar Zemunić i Ivo Usmiani
Foto: VL
04.09.2014.
u 14:15

Na listi Top 5 Poslodavaca Partnera nalaze se vodeće hrvatske kompanije: Vipnet, Coca-Cola, Pliva, Valamar i JGL.

Jadran Galenski laboratorij nagrađen je certifikatom Poslodavac Partner te je uvršten na listu TOP 5 poslodavaca partnera.

Predsjedniku Uprave i direktoru JGL-a Ivi Usmianiju certifikat je uručio Aleksandar Zemunić, direktor tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje certifikat. Na listi Top 5 Poslodavaca Partnera nalaze se vodeće hrvatske kompanije: Vipnet, Coca-Cola, Pliva, Valamar i JGL.

- Jadran Galenski laboratorij je mjesto u ovoj prestižnoj skupini zaslužio strateškim pristupom upravljanju zaposlenicima, pažljivim i transparentnim odabirom novih zaposlenika, upravljanjem radnim učinkom i nagrađivanjem kvalitetnog rada, visokim ulaganjem u razvoj zaposlenika te redovitim praćenjem zadovoljstva zaposlenika i dvosmjernom komunikacijom - istaknuo je Aleksandar Zemunić.

Voditeljica projekta Poslodavac Partner Ana Miletić izjavila je kako IGL odlikuje organizacijska kultura koja se rukovodi trima temeljnim vrijednostima - timskim radom, izvrsnoću i bliskošću. - Sami zaposlenici u godišnjem istraživanju ističu da se navedene vrijednosti žive u organizaciji te da su posebno zadovoljni zanimljivošću posla, dobrim odnosima među suradnicima, odnosom nadređene osobe prema njima te uvjetima rada - dodaje Miletić.

Predsjednik Uprave i direktor JGL-a Ivo Usmiani rekao je kako su počašćeni što su se i ove godine našli u elitnom društvu među 5 velikih tvrtki i to kao jedina tvrtka koja je u potpunosti u hrvatskom vlasništvu. - I dok nismo imali razrađene i strukturirane procese upravljanja ljudskim resursima, kao što to imamo danas, nastojali smo voditi brigu o našim zaposlenicima, komunicirati otvoreno i uključivati ih u planove poslovanja, kako bi bili motivirani i znali koliko je bitan njihov doprinos. Danas imamo i više alata i više znanja, ali vjerujemo da su polet koji nas drži od početaka, posvećenost i iskrena želja da unaprijedimo postojeće stanje, preduvjeti da svoje procese upravljanja ljudskim resursima razvijamo uspješno i nadalje, osobito segmente u kojima još imamo prostora.“ Izjavio je Ivo Usmiani.

Projekt podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutačno je 21 kompanija dobitnica certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Jadran Galenski laboratorij, JT International Zagreb, JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Printec Croatia, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Komentara 4

DR
draxy
14:56 04.09.2014.

Svašta hrvatski novinari pišu ali ovo je vrhunac-"hrvatske kompanije" su postale Vipnet,Coca-cola....

FA
faxfax
15:04 04.09.2014.

,,,,direktor tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje certifikat,,,,,.a ko joj daje za pravo da oni dijele certifikate i koiko to kosta nas porezne platise????

GO
google385
14:49 04.09.2014.

a ja mislio da je najbolje raditi za nobila i to besplatno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije