Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PROMJENE U STRATEGIJI'

Jadran Crikvenica prodaje Club Adriatic i kupuje hotel u Postirama

Foto: Grand Hotel View
1/2
30.09.2022.
u 18:11

Još krajem kolovoza iz Jadrana su izvijestili da je izvanredna skupština odobrila upravi da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam iz Zagreba

Iz uprave hotelske grupacije Jadran Crikvenica u petak su izvijestili da su potpisali ugovore kojima kupuju tvrtku u čijem je vlasništvu Grand hotel View u Postirama na otoku Braču, a prodaju Club Adriatic iz Baškog Polja, pri čemu će sredstva od prodaje Club Adriatica usmjeriti za taj brački hotel.

Napominjući i da su to "promjene u razvojnoj strategiji", iz Jadrana su još objavili i da su danas potpisali i "sporazumni otkaz ugovora o daljnjem najmu Garden Palace Resorta u Umagu", uz objašnjenje da je "fokus u budućnosti stavljen na korištenje i upravljanje objektima i kapacitetima koji će tvrtki donositi osjetno veće prihode i značajnije povećanje stope profitabilnosti".

Još krajem kolovoza iz Jadrana su izvijestili da je izvanredna skupština odobrila upravi da može sklopiti ugovor s tvrtkom Adria Coast Turizam iz Zagreba za kupnju Grand hotela View u Postirima na otoku Braču, do iznosa od 47,1 milijun eura.

"Nadzorni odbor dao je odobrenje upravi Jadrana na provođenje radnji radi ispunjenja odluke skupštine od 31. kolovoza, na stjecanje 100 posto poslovnih udjela tvrtke Adria Coast turizam za kupoprodajnu vrijednost koja ne može biti viša od 47,1 milijuna eura", izvijestili su danas iz Jadrana.

Club Adriatic prodaju za 22 milijuna eura

Iz Jadrana su izvijestili i oko strategije daljnjeg razvoja tvrtke, koja se temelji na nastavku intenzivnih ulaganja u podizanje kvalitete vlastitih smještajnih kapaciteta na svim lokacijama, akvizicijama visokokategoriziranih objekata u atraktivnim destinacijama i preuzimanjem upravljanja perspektivnim hotelima i kampovima duž cijele jadranske obale i na otocima.

"Cilj je značajno povećanja budućih prihoda, kao i podizanje razine poslovne i financijske učinkovitosti svih dijelova kompanije", poručio je član uprave Jadrana Ivan Safundži, ističući da će sredstva od prodaje Cluba Adriatic usmjeriti u kupnju novoizgrađenog hotela u Postirama na otoku Braču. Dodao je i da su "aktualni potezi važan iskorak u ostvarivanju zacrtanih poslovnih planova tvrtke".

Podsjećaju i da su godinu dana nakon što su Jadran u 2018. od države preuzela dva obvezna mirovinska fonda, PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, u predstečajnoj nagodbi kupili Club Adriatic iz Baškog Polja, koji je u to vrijeme bio u velikim financijskim i poslovnim teškoćama. Jadran je podmirio desetogodišnje dugovanje oko zaostalih plaća zaposlenima od više od 23,8 milijuna kuna, dok je ukupni trošak Jadrana u stjecanju udjela u Clubu Adriatic iznosio 19,2 milijuna eura.

"Sada se Club Adriatic prodaje za 22 milijuna eura, a doda li se tome i iznos od 5,2 milijuna eura koliko je tvrtka uprihodila prodajom dijela nekorištenog zemljišta u Baškom Polju godinu dana ranije, Jadran je na prodaji Cluba Adriatic ostvario zaradu od 8 milijuna eura", naglašavaju iz Jadrana.

Safundžić kaže da su njihovi poslovni planovi u vrijeme preuzimanja Cluba Adriatic, koji je tada bio u potpunom vlasništvu države, bili usmjereni u izgradnju potpuno novog turističkog kompleksa na tom dijelu Jadrana, a procijenjena vrijednost investicije bila je oko 120 milijuna eura. No, zbog pandemije i negativnog utjecaja na turizam te uz rast troškova gradnje i energenata, ističe da su svoje razvojne strategije prilagodili novim okolnostima i traženju održivih poslovnih rješenja.

"Sredstva od prodaje Cluba Adriatic odlučili smo usmjeriti u kupnju novoizgrađenog Grand hotela View u Postirama na otoku Braču, čije smo upravljanje preuzeli početkom lipnja ove godine, a od sutra je u vlasničkom portfelju naše tvrtke", kaže Safundžić, dodajući da "tako jednu potencijalnu investiciju s početka njezina preuzimanja, kakva je bila Club Adriatic u Baškom Polju, sada zamjenjujemo gotovim objektom visoke kategorije na sjajnoj lokaciji i u punoj funkciji, a u budućnosti će biti jedna od perjanica u našem vlasništvu".

>> VIDEO Prijeti eutanazija 150 tisuća nesilica na farmi jaja Lukač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije