Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Žuti okvir'

Ivan Mrvoš osvojio nagradu National Geographic u kategoriji Pristupačna i čista energija

Foto: Include
12.12.2019.
u 16:59

Žuti okvir dodjeljuje National Geographic Hrvatska za održivi razvoj, znanost I obrazovanje.

Osnivač i direktor tvrtke Include, vodećeg proizvođača pametnih rješenja iz Hrvatske, Ivan Mrvoš u srijedu, 11.12., u Hrvatskom glazbenom zavodu, prisustvovao je na svečanoj dodjeli nagrada „Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, gdje je National Geographic Hrvatska uručio priznanja pojedincima, timovima, tvrtkama I institucijama koji najviše u Hrvatskoj pridonose održivosti.

National Geographic Hrvatska predstavio je početkom godine svoj dugoročni projekt „Žuti okvir“ kojem je moto „Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu“, a Ujedinjeni narodi utvrdili su 17 ciljeva održivog razvoja koji će osigurati opstanak i planeta Zemlje i ljudske civilizacije, upravo u tih 17 kategorija se mogla dobiti nagrada. Pokrovitelji projekta Žuti okvir su Predsjednica Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Hrvatska gospodarska komora.

Ivan Mrvoš prigodom primanja nagrade u kategoriji „Pristupačna i čista energija“ obratio se okupljenima: 

„Prije četiri godine, kada smo započeli s projektom pametnih klupa i tvrtkom, nismo očekivali kako će godišnje više od dva milijuna ljudi koristiti naše proizvode na 51 tržištu diljem svijeta. Više od 1.300 naših proizvoda proizvelo je do sada preko 40 tisuća kWh energije iz obnovljivih izvora i time smanjilo proizvodnju CO2. To danas možda nije još uvijek velika brojka, ali vjerujem kako će kroz godine sve više naših proizvoda, također zasnovanih na obnovljivim izvorima energije, doprinijeti smanjenu CO2 na globalnoj razini i tako osigurati bolju budućnost za buduće generacije.“

Iznimno smo ponosni na ovu nagradu i čestitamo svim dobitnicima u preostalih 16 kategorija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije