Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik uprave Končar PT

Ivan Milčić: Zaposlenici najvažniji!

Foto: Mišo Lišanin
import
02.08.2008.
u 11:04

Ivan Milčić na čelu je Končar Energetskih transformatora od godine 1991. i od tada je prošao razne faze razvoja kompanije, od uspostave organizacije nove tvrtke  i njezina ponovnog preporoda, koju je uočio Siemens te ušao prije 13 godina u tvrtku, kao jedan od vlasnika uz Končar Elektroindustriju, pa sve do sadašnjeg uspjeha u kojemu je KPT već tri godine za redom najuspješnija u grupi tvrtki transformatora unutar Siemensa.

– Sigurno je odnos kakav imamo u tvrtki doveo do tog rezultata. U cijelom razdoblju odnos prema zaposlenicima u osnovi je ostao jednak, uvijek otvoren i korektan, a tijekom godina smo ga poboljšavali. Uvijek sam sa zaposlenicima razgovarao i slušao ih – kaže Milčić.

Da nije riječ samo o njegovu stajalištu, potvrdili su zaposlenici tvrtke u anketi portala Moj posao, ocijenivši poslovanje i odnos prema zaposlenima u toj tvrtki jako dobrim i svrstavši ju na peto mjesto između svih anketiranih tvrtki.

– Posljednjih godina znatno smo povećavali ukupan prihod, broj zaposlenih i njihov standard. Smatramo da svi naši zaposlenici moraju biti dobro obaviješteni i znati što se događa u tvrtki, uključujući i probleme. O svemu ih kvartalno pismeno izvještavamo, a prigodno ih o situaciji i planovima poslovanja izvijestimo i na kraju godine. No, bez obzira, svakodnevno i osobno obilazim proizvodne pogone i  razgovaram s radnicima, jer oni više od mene znaju koji su problemi i što bi trebalo napraviti.

Obostrana komunikacija kakvu smo uspostavili i koju stalno poboljšavamo motivira upravu i zaposlenike – objašnjava Milčić, te dodaje da su čak u trenutku nedavne afere u Siemensu u cilju bolje transparentnosti organizirali odjel za etično poslovanje.

Takav odnos izgrađen je i kontinuirano poboljšavan tijekom svih godina i po mišljenju mnogih kolega unutar Siemens grupe transformatori bolji je i fleksibilniji od Siemensova, te bi ga i sami kopirali.
Više od 97 posto proizvodnje izvozi se u 80 zemalja. U prethodnih sedam godina tvrtka je za više od šest puta povećala ukupan prihod, a u ovoj godini planira se prihod iznad milijardu kuna, što je povećanje od oko 20 posto u odnosu na lani. Zbog velike potražnje za njihovim proizvodima, proizvodnja je osigurana do 2011. godine.

 –No ona se zbog konkurencije stalno mora usavršavati. Želimo tvrtku koja će odgovoriti izazovima svjetskog tržišta i uspješno raditi sljedećih 20 godina – zaključuje Milčić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije