Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadužili se

Italija prodala obveznice vrijedne 7 mlrd. eura, dobila povoljnu kamatu

'European Competition Commissioner Italian Mario Monti holds a press conference on Alstom at the European Union headquarters in Brussels 26 May 2004. Monti said 26 May he was preparing to clear the wa
'THIERRY MONASSE'
12.12.2011.
u 12:40

Povoljnije zaduživanje pripisuje se prije svega potezima novog premijera Marija Montija

Italija je na današnjoj aukciji uspjela prodati jednogodišnje obveznice vrijedne 7 milijardi eura, i to po povoljnijim uvjetima nego prošlog mjeseca, prenosi Bloomberg.

Povoljnije zaduživanje pripisuje se prije svega potezima novog premijera Marija Montija čija je vlada donijela hitni paket ekonomskih mjera vrijedan 30 milijardi eura.

Na današnjoj aukciji Italija je uspjela dobiti kamatu od 5,95 posto što je povoljnije u odnosu na 6,08 posto, kolika im je kamata bila na posljednjoj aukciji prije mjesec dana, ujedno i najviša kamatna stopa koju je Italija morala platiti u posljednjih 14 godina.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
13:22 12.12.2011.

čuj dobili novi dug, isti ti koji su to dali su i postavili u Italiji i Grčkoj svoej gubernatore, okupacija bez opaljenog metka uz pomoč novca iz ničega, jel se netko pita od kud tim ljudima tolika lova nepostojeća da im je čitav svijst dužan, tko im dade takovu moč kreacije više love nego što vrijedi planet

UK
Ugo Kajvez
13:36 12.12.2011.

The Swiss government is preparing for a collapse of the euro, according to Swiss Finance Minister Eveline Widmer-Schlumpf. She told parliament that a work group was studying the imposition of capital controls and negative interest rates to protect Switzerland from the capital flight that a euro collapse would engender (Handelsblatt).

MO
modovisisajteMaraschino
13:16 12.12.2011.

lako se zaduziti.... pitanje je koja ce generacija iz 3000 i neke uspjeti vratiti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije