Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budućnost

Istraživanje: 50 posto studenata želi ostati u Hrvatskoj

studenti (1)
Ivica Galović/Pixsell
15.04.2013.
u 11:45

Hrvatski studenti žele posao u državnoj upravi i očekuju početna primanja od četiri do pet tisuća kuna

Kako svoju buduću karijeru vide studenti ekonomskih sveučilišta, veleučilišta i poslovnih privatnih škola diljem Hrvatske, ispitali su Poslovni.hr i Zagrebačka škola za ekonomiju i menadžment. Nacionalno istraživanje "Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj" proveli su na uzorku od 3896 studenata.

Istraživanje je pokazalo da čak 50 posto sadašnjih studenata želi ostati raditi u Hrvatskoj, 30 posto nije sigurno želi li ostati ili otići izvan granica, njih 13,4 posto želi raditi u državnoj upravi, a njih 71 posto spremno je raditi po popularnom "Mrsićevu modelu volontiranja" za 1600 kuna. Iznenađujuće je da je 24 posto studenata spremno raditi bez ikakve naknade.

Svoja početna primanja 31,5 posto studenata vidi u iznosu od 4000 do 5000 kuna, a kod odabira radnog mjesta najbitnija im je mogućnost napredovanja, dobra atmosfera i zanimljiv posao.

Najpoželjnija radna mjesta među ispitanim studentima su u državnoj upravi, bankarskom sektoru, posebno u Zagrebačkoj banci i PBZ- u, DM- u, Agrokoru, Ini i Hrvatskom telekomu.

Izvorni tekst pročitajte ovdje:

>>Veliko online-istraživanje Poslovnog dnevnika: Studenti žele i volontirati, ali ne bez naknade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije