Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Isplaćene zadnje rate vlasnicma zemljišta u zoni "Tri sestrice"

'blagaic_PXL_unu_100614'
''
23.12.2010.
u 08:30

Projekt "Tri sestrice" jedan je od rijetkih u posljednje dvije godine koje poslovne banke u krizi financiraju i u fazi razvoja godine

Sve je spremno za Hrvatski san! Naime, Profectus eco d.o.o. iz Dola, u suvlasništvu Profectus grupe d.d., uspješno je okončao pripremnu fazu projekta i isplatio zadnje rate vlasnicima zemljišta u Dolima u ukupnom iznosu od 36,750.000 kn. Sredstva su to iz prve tranše kredita koji su prošli tjedan zaključili Erste&Steiermärkische Bank d.d i Profectus eco. Projekt "Tri sestrice" jedan je od rijetkih koji poslovne banke financiraju i u fazi razvoja u kriznom vremenu u posljednje dvije godine.

Zona "Tri sestrice" prva je faza projekta Hrvatski san smještena pokraj mjesta Doli, 27 km sjeverozapadno od Dubrovnika, na ukupnoj bruto površini od 500 hektara. Uključuje sedam hotela, marinu za jahte i megajahte od 400 vezova, 221 vilu, 500 apartmana, golf-teren sa 18 rupa, sportske terene, sajamski polivalentni centar, velike zelene površine, vinograde, maslinike, komercijalnu zonu s ekskluzivnim trgovinama, restoranima, barovima, muzejima, galerijama te novi aerodrom za poslovnu avijaciju na obližnjem platou Rudine.

U razvoju ovog projekta bili su angažirani svjetski i hrvatski arhitekti, urbanisti i konzultanti sa zadatkom da Hrvatski san postane prva "lifestyle - eko - turistička" svjetska destinacija u kojoj će svi objekti biti energetski održivi primjenom najviših standarda ekološke zelene gradnje. Procijenjena vrijednost investicije prve faze je 1,5 milijardi eura, za koju su javnim pozivom prije nekoliko mjeseci pozvani svi zainteresirani svjetski ulagači, financijske institucije i građevinari. Uspješnim zaključenjem prve faze projekta, Vicenco Blagaić, vlasnik i predsjednik uprave Profectus grupe d.d., najavio je skoro uključivanje inozemnih partnera i početak radova na infrastrukturi.

Komentara 1

AL
ana lukin
12:41 23.12.2010.

Cinjenica je da je cila politika u Splitu protiv njega,a nemogu mu nista,znaci da je cist sta se tice zakona.Sta se tice ovoga sta gradi,Bolje da mi Hrvat gradi po obali nego Madari Srbi Slovenci ili Rusi. Plus toga,ovo je prvi sadrzaj na obali za najbogatije goste,i jos ce na samoj izgradnji i kasnije kad se pokrene Hrvatski san radit domaci ljudi,jos je usred krize isplatija ljudima dugove, i jos ga podrzavaju lokalni ljudi, na cijem podrucju gradi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije