Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stres test

Irske banke trebaju 24 milijarde eura da prežive krizu

cowen
Reuters
01.04.2011.
u 09:12

Od početka krize irske banke dobile su oko 70 milijardi eura, a stres test pokazao je da samo Bank of Ireland treba 5,2 milijarde eura. Najviše pomoći trebat će Allied Irish Banka kojoj nedostaje 13,5 milijardi eura

Irskim bankama trebaju još 24 milijarde eura da bi preživjele financijsku krizu, pokazali su rezultati stres testova koji su provedeni u četiri najveće irske banke, uključujući i Središnju irsku banku.

Od početka krize irske banke dobile su oko 70 milijardi eura, a stres test pokazao je da samo Bank of Ireland treba 5,2 milijarde eura. Najviše pomoći trebat će Allied Irish Banka kojoj nedostaje 13,5 milijardi eura. Vlada je zato već ranije ušla u vlasništvo Anglo Irish Banke, Allied Irish Banks i EBS banci, a procjenjuje se da će sada još trebati ući u vlasništvo Bank of Ireland i ILP banke.

- Nova sredstva potrebna su da bi se vratilo povjerenje u tržište i da bi banke imale dovoljno kapitala za slučaj da se obistine najcrnje tržišne procjene - izjavio je profesor Patrik Honohon, guverner Središnje irske banke.

Očekuje se da će Europska središnja banka objaviti novi, 60 milijardi eura vrijedan srednjoročni financijski ugovor koji bi irskim bankama trebao osigurati siguran izvor financiranja. Međutim, zbog neslaganja među čelnicima te banke, objava tog ugovora je odgođena.

 

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
10:48 01.04.2011.

To su nasi katolici.

OB
-obrisani-
10:50 01.04.2011.

01.04.2011. u 09:33h opa bato je napisao/la: Ako bankama trebaju milijarde ojri da prežive krizu, onda se radi o buretu bez dna i bankrotu države. Hrvatska nije u takvom položaju, ma koliko su to belosvetski i domaći probisveti priželjkivali ------------------------------------------------------------------------------------------------------- U pravu si,....mi nismo u takvoj situaciji,.......nazalost. Mi smo u totalnoj gabuli.

OB
-obrisani-
09:33 01.04.2011.

Ako bankama trebaju milijarde ojri da prežive krizu, onda se radi o buretu bez dna i bankrotu države. Hrvatska nije u takvom položaju, ma koliko su to belosvetski i domaći probisveti priželjkivali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije