Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

iPhoneova Siri dolazi na Dane komunikacija

iPhoneova Siri dolazi na Dane komunikacija
Foto: PIXSELL
1/3
14.03.2018.
u 14:49

Appleova aplikacija koja funkcionira na principu umjetne inteligencije učinila je glas Susan Bennet mega popularnim i svijetu poznatom kao Siri. Ove godine Siri ćemo uživo slušati na festivalu u Rovinju gdje dolazi uz podršku Hrvatske turističke zajednice

Ime Susan Bennet nije globalno poznato, ali zato njezin glas, ili kako bi ona rekla alter ego Siri – jest. Glas Susan Bennet poznajemo kao Siri koja se svijetu obraća iz aplikacije iPhonea, a ove godine slušat ćemo ju i na Danima komunikacija uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

Iznimno mi je drago što imamo priliku u Hrvatsku dovesti predavačicu svjetskog glasa. Osim što će njeno predavanje dodatno obogatiti ovaj festival koji dokazano utječe na način na koji percipiramo proizvode i usluge u svim sektorima, pa tako i u turizmu, siguran sam da će njezin boravak u Hrvatskoj biti izvrsna prilika za dodatnu promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije“ izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Susan Bennet
Foto: Promo
Appleova Siri, inteligentni je osobni asistent, jedna od prvih aplikacija koje funkcioniraju po principu umjetne inteligencije koja postaje sve prisutnija u društvu pa tako i u marketinškoj industriji.

Direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon izjavila je: „Ove godine dovodimo velika imena s velikim idejama. Siri tj. Susan Bennett, s nama će podijeliti kako je postala jedan od najpopularnijih glasova na svijetu. Njezin ponekad odrješit i provokativan glas svima je poznat, a milijuni ljudi svakodnevno ju traže za savjet. Ona je još jedan u nizu predavača koje dovodimo na Dane komunikacija kojima želimo inspirirati posjetitelje festivala. Sudeći prema dosadašnjim prijavama ponovno ćemo oboriti rekorde, jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo prošle, rekordne godine sveukupno imali posjetitelja.

Na predavanju „Accidentally Famous u Rovinju, Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala mega popularna Siri. Otkrit će nam par nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i VoiceOver poslovanju te će iz osobnog iskustva govoriti koliko je to utjecalo na njezin život i budućnost.

Uz Siri, Susan smo mogli čuti i u uspješnim filmovima poput Mission Impossible 4 ili animiranog filma The Lego Batman Movie, a ujedno je radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.

O Danima komunikacija:
Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetitelja i rast festivala po raznim pokazateljima. Uz spomenute stručnjake, organizatori su do sada najavili ovogodišnje predavače: Brada Parscalea, direktora kampanje Donalda J. Trumpa, Susan Credle, jednu od najmoćnijih žena marketinške industrije, Mr. Binga vrhunskog ilustratora, arhitekta kontroverznih projekata, Graham Finka multimedijskog umjetnika i jednog od najnagrađivanijih kreativnih direktora koji „crta očima“, stručnjake za odnose s javnošću: Gabrielu Lungu, direktoricu agencije za konzalting WINGS i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick te vrsne stručnjake, predavače koji će govori o GDPR-u i korištenju fintecha, umjetne inteligencije, VR-a i date (podataka) za brand komunikaciju s kupcima: Christoffera Malmera, Stevea Loka i Olivera Kibblewhitea. Uz selekciju vrhunskih predavanja, na Danima komunikacija bit će proglašeni najbolji oglašivači i najbolje agencije u Hrvatskoj u sklopu nacionalnih strukovnih natjecanja – Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije