Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

InterCapital nudi novu uslugu - osiguranje i reosiguranje

S potencijalnim klijentima već se razgovara kako bi se na tržištu ponudili inovativni proizvodi, a koji se trenutačno ne nude ili se nude u malim količinama na domaćem tržištu.
15. travnja 2010. u 13:10 0 komentara 10 prikaza
Osiguranje
Foto: Ivica Galović

Investicijsko društvo Intercapital širi svoje poslovanje na posao posredovanja u osiguranju i reosiguranju. Ta, prije svega javnosti poznata tvrtka u poslovima na tržištu kapitala odlučila je zbog stanja na tržištu redefinirati svoj biznis. Tako su, primjerice, trgovanje vrijednosnicama većinom orijentirali na zapadna tržišta, a sada i poslovanje proširili na osiguranje i reosiguranje.

- Trenutačno je na domaćem tržištu registrirano 27 posrednika, no sigurni smo da ima mjesta i za njih više - rekao je Ivica Vučetić iz Intercapital riska na konferenciji za novinstvo.

Dodaje kako je, primjerice, u Sloveniji registrirano 80 posrednika, u Slovačkoj 300. Također, kod nas se tek samo tri posto premije ostvaruje preko posrednika, dok je na zapadu to i iznad 50 posto. Izvršni direktor Intercapital riska Krešimir Tomašić potvrđuje da se već razgovara s klijentima, kako s tvrtkama tako i osiguravajućim društvima, kako bi se na tržištu ponudili inovativni proizvodi, a koji se trenutačno ne nude ili se nude u malim količinama na domaćem tržištu.

Primjerice, postoji niz osiguranja za financijske usluge, pa tako bi tvrtke mogle češće osiguravati svoju dobit ako se zbog nekog štetnog događaja proizvodnja zaustavi. Postoje i usluge kojima se pojedinci mogu zaštiti izlaskom na tržište kapitala. Zbog toga, smatra Tomašić, postoji niz područja novih osiguranja za klijente i ponude za domaća osiguravajuća društva, no i dodaje da isto tako, ako ne bude interesa za pojedinom uslugom među domaćim osiguravajućim društvima, mogu je tražiti na stranom tržištu.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.