Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Indium

Indium izradio strateški plan Zagrebačke burze za 4 godine

Burza
Pixsell
18.03.2010.
u 11:13

Savjetodavna i investicijska tvrtka Indium u svom izvještaju kaže da Zagrebačka burza može biti transparentnija, što gradi kredibilitet, a potom i obujam trgovine.

Savjetodavna i investicijska tvrtka Indium dostavila je okvirni plan za Zagrebačku burzu za razdoblje od 2010. do 2014. upravi burze, a kao odgovor na burzin poziv za prijave nove uprave, odnosno zahtjev o planu upravljanja u sljedeće četiri godine.

Osim procjene resursa i njihove prenamjene, ključni prijedlozi direktora Indiuma bili su usmjereni na povećanje transparentnosti i provedbu kontrole na burzi, a radi veće likvidnosti.

– Zagrebačka burza ne može biti najveće tržište u srednjoj i istočnoj Europi, ali može biti najtransparentnije. Kad govorimo o  transparentnosti, za Zagrebačku burzu može biti relativna prednost upravo to što je mala  - izjavio je Milan A. Račić, direktor Indiuma. Savjetovao je novu upravu burze da imitira HNB i njegova čelnika Željka Rohatinskog u pozicioniranju na tržištu i brendingu.

Račić je objasnio nadalje da s malim obujmom trgovine na burzi, manipulacija cijenama ili barem percepcija o manipuliranju cijenama predstavlja stvarnu opasnost.
- Stvarni napori u povećavanju transparentnosti i poštenja u funkcioniranju burze grade kredibilitet te s vremenom obujam trgovine - poručuje.

Račić je u planu naglasio da su se temelji za pripremu Zagrebačke burze za profitabilnu prodaju trebali započeti prije pet godina. Također je utvrdio da priprema proizvoda poput burze za tržište nije nešto što se može obaviti preko noći, već mora biti rezultat promišljene, kontinuirane i detaljne strategije i izvršenja.

- To nije toliko komplicirano – transparentnost stvara likvidnost, likvidnost donosi profit, profit osigurava interes kupaca. Inteligentna strategija komunikacije i prodaje pretvara taj interes u prodaju ili strateško ulaganje - rekao je Račić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije