Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO POLUGODIŠTE

INA ostvarila neto dobit od 372 milijuna kuna

INA
Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.07.2014.
u 12:53

Ukupni prihodi od prodaje iznosili su 11,76 milijardi kuna

U prvom polugodištu 2014. INA Grupa ostvarila je EBITDA u iznosu od 1,47 milijardi kuna te neto dobit u iznosu od 372 milijuna kuna, stoji u današnjoj objavi financijskih rezultata za prvo polugodište 2014. godine. Ukupni prihodi od prodaje iznosili su 11,76 milijardi kuna.

Neto dobit je porasla za 76% u odnosu na isto razdoblje 2013., dok su kapitalna ulaganja porasla za čak 33% u odnosu na prvu polovicu 2013. Najveći dio ulaganja, gotovo 440 milijuna kuna, odnosi se na projekte Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj. Neto zaduženost pala je za 18% dok je omjer duga i kapitala smanjen sa 25.8% na 24.3%. INA je nastavila s trendom ublažavanja pada proizvodnje na postojećim domaćim poljima te je po prvi put u posljednjih deset godina zabilježeno povećanje proizvodnje s domaćih polja

- Kontinuiranim i svjesnim naporima menadžmenta INA je ostvarila poboljšanu operativnu i neto dobit u prvom polugodištu 2014. godine, učinkovito ublažavajući negativne učinke i dalje vrlo teških tržišnih uvjeta i regulatornih promjena koje su imale snažan negativan utjecaj na poslovanje našeg segmenta Istraživanja i proizvodnje te na plinsko poslovanje - rekao je predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott.

>> Ekskluzivno: MOL traži do 3 milijarde eura, Vlada spremna dati najviše 1,6 milijardi

>> Očekujem dogovor s hrvatskom Vladom, puno smo investirali u Inu

Komentara 1

Avatar Perica1
Perica1
14:36 30.07.2014.

Dok mađari ne napuste INU ja je bojkotiram i tankam se na Petrol benzinskim pumpama. Nisam već preko godinu dana ostavio ni lipu INI i neću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije