Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

INA ostvarila neto dobit od 372 milijuna kuna

Ukupni prihodi od prodaje iznosili su 11,76 milijardi kuna
30. srpnja 2014. u 12:53 1 komentara 104 prikaza
INA
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

U prvom polugodištu 2014. INA Grupa ostvarila je EBITDA u iznosu od 1,47 milijardi kuna te neto dobit u iznosu od 372 milijuna kuna, stoji u današnjoj objavi financijskih rezultata za prvo polugodište 2014. godine. Ukupni prihodi od prodaje iznosili su 11,76 milijardi kuna.

Neto dobit je porasla za 76% u odnosu na isto razdoblje 2013., dok su kapitalna ulaganja porasla za čak 33% u odnosu na prvu polovicu 2013. Najveći dio ulaganja, gotovo 440 milijuna kuna, odnosi se na projekte Istraživanja i proizvodnje nafte i plina u Hrvatskoj. Neto zaduženost pala je za 18% dok je omjer duga i kapitala smanjen sa 25.8% na 24.3%. INA je nastavila s trendom ublažavanja pada proizvodnje na postojećim domaćim poljima te je po prvi put u posljednjih deset godina zabilježeno povećanje proizvodnje s domaćih polja

- Kontinuiranim i svjesnim naporima menadžmenta INA je ostvarila poboljšanu operativnu i neto dobit u prvom polugodištu 2014. godine, učinkovito ublažavajući negativne učinke i dalje vrlo teških tržišnih uvjeta i regulatornih promjena koje su imale snažan negativan utjecaj na poslovanje našeg segmenta Istraživanja i proizvodnje te na plinsko poslovanje - rekao je predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott.

>> Ekskluzivno: MOL traži do 3 milijarde eura, Vlada spremna dati najviše 1,6 milijardi

>> Očekujem dogovor s hrvatskom Vladom, puno smo investirali u Inu

Aleksandar Petrović
Pred njim su tek bile godine
Aco otkrio što je našao u Draženovu novčaniku nakon nesreće, jedno će zauvijek ostati tajna
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
  • Avatar Perica1
    Perica1:

    Dok mađari ne napuste INU ja je bojkotiram i tankam se na Petrol benzinskim pumpama. Nisam već preko godinu dana ostavio ni lipu INI i neću.