Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kompanija tvrdi

INA: Ne postoje 'skriveni dokumenti' o izvozu domaće nafte

zgada Ine,Ina
Foto: Robert Anic/PIXSELL
11.02.2015.
u 16:44

Iz kompanije navode i da je u Rafineriji nafte Sisak u tijeku privremena obustava proizvodnje kao mjera optimizacije poslovanja

Ne postoje ''skriveni dokumenti“ vezani uz izvoz domaće nafte, istaknula je danas u priopćenju naftna kompanija INA.

- Slajd koji je korišten kao podloga za članak u jednim dnevnim novinama nastao je u studenom 2014. kao dio sveobuhvatnih analiza vezanih za rafinerijsko poslovanje, a o čijem je provođenju kompanija već izvještavala. Navedeni prikaz ne predstavlja odluku menadžmenta oko izvoza domaće nafte nego procjenu alternativnih mogućnosti za njezinu potencijalnu komercijalizaciju - kazali su iz INA-e.

Također, iz kompanije navode da je u Rafineriji nafte Sisak u tijeku privremena obustava proizvodnje kao mjera optimizacije poslovanja.

- Ponovno pokretanje proizvodnje ostaje ovisno o vanjskom okruženju. Neovisno o rafinerijskom poslovanju, a kao i svaka druga kompanija koja posluje na tržištu, INA je kontinuirano usmjerena na traženje i analiziranje najboljih načina komercijaliziranja svoje proizvodnje na način koji stvara najveću vrijednost i omogućava održiv razvoj. U tom smislu, izvoz domaće nafte u budućnosti ostaje jedna od dostupnih opcija za kompaniju. Također, imajući na umu ozbiljna ograničenja transportiranja domaće nafte JANAF-ovim naftovodom, INA ima odgovornost razmatranja ostalih mogućnosti transporta s ciljem maksimiziranja vrijednosti svog proizvoda - objašnjavaju iz kompanije i podsjećaju da INA danas osim u Hrvatskoj, posluje i u Angoli te Egiptu.

>>'Glupo bi bilo ugasiti sisačku rafineriju pa naftu prerađivati vani. Ina nema pravo na glupe odluke'

>>INA u Srbiji izgubila spor i ostala bez imovine vrijedne 200 milijuna eura

Komentara 2

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
17:23 11.02.2015.

Može li Vrdoljak pojasniti što je sa opremom koja je ostala iza odlaska naših naftaša iz INE nakon rušenja Gadafija? Pa vrijednost prelazi preko 800 milijuna dolara! Ili, da pitamo Jasminka Umičevića, tog samoprozvanog samostalnog analitičara, nekada člana uprave INE?? On puno zna o "prodaji" i "prteprodaji" nafte samo njegovim "kanalima"! Zato se i je u par godina toliko obogatio, ne od svoje plaće. O tome se isto šuti.

ŠT
Štrokalj
18:21 11.02.2015.

Nista ja vama ne vjerujem, svaka rijec je pod upitnikom!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije