Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CSI novi vlasnik

IN2 očekuje širenje i nastavak pozitivnih trendova

04.02.2018.
u 09:35

“U tijeku je zajedničko poslovno planiranje s CSI grupom, procjenjujemo potencijal naših usluga i proizvoda, diskutiramo o dodatnim akvizicijama u regiji i evaluiramo moguću suradnju sa sestrinskim kompanijama”, kaže Šiber-Makar.

Vodeća softverska tvrtka u Hrvatskoj IN2 i s novim vlasnikom, kanadskom grupom CSI, zadržava svoju autonomnost i neće se razbijati na dodatne tvrtke, a planira i nove projekte, globalno širenje i nastavak pozitivnih trendova u poslovanju, ističe nova predsjednica uprave IN2 Katarina Šiber-Makar, koja je dosad bila članica uprave, a na čelnu poziciju imenovana je sredinom siječnja, nakon što je početkom godine IN2 preuzela globalna grupa Constellation Software Inc. (CSI) sa sjedištem u Torontu u Kanadi, i to pomoću tvrtke u njezinu vlasništvu Vela Operating Group odnosno njezine podružnice Aquila Software.

Tada su izvijestili da CSI preuzima tvrtke s potencijalom rasta ili one koje su već vodeće u razvoju softvera za razne industrije, što je IN2 na hrvatskom ali i širem regionalnom tržištu, te je i stoga ta akvizicija jedna od jačih na domaćem ICT tržištu.

“U tijeku je zajedničko poslovno planiranje s CSI grupom, procjenjujemo potencijal naših usluga i proizvoda, diskutiramo o dodatnim akvizicijama u regiji i evaluiramo moguću suradnju sa sestrinskim kompanijama”, kaže Šiber-Makar. Dodaje i da se “u CSI ne razgovara o sinergijama birokratskog tipa, nego da su vrlo pragmatični s minimumom usklađenja financijskog izvještavanja zbog transparentnosti poslovanja, a sve ostalo je čisti biznis, od definicije područja rasta do toga kako biti uspješniji u pojedinim segmentima”.

Na pitanje hoće li se sada IN2 više širiti globalno, Šiber Makar poručuje da im u primarnom fokusu ostaje tržište Hrvatske i regije.

Za širenje na nova tržišta, kaže da je IN2 i prije pridruživanja CSI grupi imao jasnu viziju širenja i to u novim okolnostima može postati samo izraženija. Zadnju godinu i pol bili su dosta orijentirani na Bliski Istok, pa i šire, počeli su prve implementacije u Azerbajdžanu, Vijetnamu, Abu Dabiju, a trenutno razmatraju nekoliko potencijalnih projekata u Kazahstanu i dodatno širenje u Azerbajdžanu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije