Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Patenti

IBM i dalje najveći inovator u SAD-u

IBM
Foto: Reuters/PIXSELL
14.01.2016.
u 07:00

Drugi je Samsung, a treći Canon. Od ostalih tehnoloških divova Google se popeo s osmog na peto mjesto, dok je Apple zadržao 11. mjesto najvećih inovatora

Najveći američki inovator i dalje je IBM, 23. godinu zaredom. Prema podacima analitičke kuće IFI Claims Patent Services, u SAD-u je lani prijavljeno 298.407 patenata.

Od toga je IBM prijavio 7355 patenata. Drugi je Samsung, a treći Canon. Od ostalih tehnoloških divova Google se popeo s osmog na peto mjesto, dok je Apple zadržao 11. mjesto najvećih inovatora. Patenti Microsofta smanjeni su za trećinu, što mu je donijelo 10. mjesto.

Analitičari to tumače činjenicom da je Microsoft patente prijavljivao i preko tvrtki kćeri. 

>> Elita Silicijske doline uložit će milijardu dolara u strojeve koji misle

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije