Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autocesta Bar-B

I Vlada Crne Gore izbacila hrvatski konzorcij iz posla stoljeća

Željko Žderić
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
04.03.2010.
u 16:41

Hrvatski konzorcij je i jučer Crnogorcima dostavio nove, obnovljene financijske ugovore, ali ni oni nisu bili u skladu s natječajnom dokumentacijom. Crnogorci započinju pregovore s drugoplasiranim konzorcijem.

Vlada Crne Gore na današnjoj je sjednici prihvatila prijedlog Savjeta za izgradnju autoputeva o raskidanju koncesijskog ugovora o gradnji autoceste Bar-Boljare s hrvatskim konzorcijem. Hrvatske tvrtke Konstruktor, IGH i Tehnika, naime, nisu osam mjeseci bile u stanju dostaviti valjana bankovna jamstva o osiguranom financiranju te investicije vrijedne 2,7 milijardi eura. Crnogorski ministar prometa Andrija Lompar izjavio je pak kako je domaći konzorcij i jučer dostavio nove, obnovljene financijske ugovore, ali kako ni oni nisu bili u skladu s natječajnom dokumentacijom za gradnju te autoceste. Crnogorci su procijenili kako dodatno produljivanje roka hrvatskim tvrtkama za predaju bankovnih jamstava ne bi urodilo plodom te se okreću pregovorima s drugoplasiranim grčko-izraelskim konzorcijem Actor-HCH koji je pak predao čak 1,2 milijarde eura skuplju ponudu od hrvatskog konzorcija.

- Sa žaljenjem smo raskinuli ugovor s Konstruktorom jer je njegova ponuda bila iznimno povoljna. U pregovorima s drugoplasiranim konzorcijem inzistirat ćemo na spuštanju njihove cijene - izjavio je danas ministar Lompar. Idućih mjesec dana Crnogorci će s tim konzorcijem dogovarati koncesijski ugovor, a potom će te te dvije tvrtke dobiti rok od dva mjeseca za prikupljanje bankovnih jamstava.

Komentara 10

VI
vidinvas
17:13 04.03.2010.

Židovima sve na svitu da je dat bilo bi im malo

GA
gala
18:43 04.03.2010.

iskreno mi je žao što hjrvatski konzorcije nije dobio posao. mnogi su se pitali kakve veze posao u crnoj gori ima s hrvatskom, evo oni koji posjeduju dionice već su osjetili.

SL
S. Luka
18:10 04.03.2010.

svima je poznato da zidovi vladaju svjetskim bankama, zato nase tvrtke nemogu dobiti bankovnu garanciju jer su sami zidovi konkurenti za taj posao i to svjesno za cak milijardu eura skuplji. a mi naivni nismo ponudili koji milioncic djukanovicu ii kompaniji jer bi uskok uskocio. posteno neide.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije