Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

I Pevec Banja Luka pred stečajem

pevec
Marko Mrkonjić / VLM
26.12.2009.
u 15:02

Idući bi tjedan stečajni sudac banjalučkog Osnovnog suda Nedeljko Milijević trebao pokrenuti predstečajni postupak i odrediti predstečajnog upravitelja

Nakon što je u četvrtak pokrenut stečajni postupak u bjelovarskom Pevecu, ista sudbina čeka i Pevec u Banjoj Luci. Idući bi tjedan stečajni sudac banjalučkog Osnovnog suda Nedeljko Milijević trebao pokrenuti predstečajni postupak i odrediti predstečajnog upravitelja.

- Prije nekoliko dana uplaćena je taksa od tri tisuće maraka kako bi se predstečajni postupak mogao biti pokrenuti. S obzirom na situaciju, stečaj s preustrojem je najbolje rješenje. Očekujemo da se potpuno promijeni rukovodstvo banjolučkog Peveca - izjavio je Dejan Pejaković, predsjednik Sindikata radnika Peveca. Pevec radnicima duguje tri plaće i uplatu poreza i doprinosa, a dugovanja prema dobavljačima smanjena su kroz kompenzaciju.

Predsjednik Granskog sindikata trgovine, turizma, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti RS Goran Savanović rekao je da je Sindikat trgovine, poučen iskustvom iz Hrvatske, pravovremeno reagirao u slučaju Pevec i podnio zahtjev za stečaj.  

Direktor beogradskog Peveca Dragan Malinović smatra da taj centar neće otići u stečaj jer će 28. prosinca početi pregovori s najvećim vjerovnikom OTP bankom Srbija o restrukturiranju Peveca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije