Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski mediji o „pospremanje“ u Hypo grupi Alpe Adria

Hypo ostaje u Hrvatskoj, najvjerojatnije bez leasinga

hypo
Reuters
21.12.2009.
u 15:28

Dnevni list Österreich navodi da u planu rekonstrukcije postojećih bankovnih struktura i prijedlogu budućeg poslovanja koje je napravio šef Hypa Franz Pinkl stoji da bi banka ubuduće trebala poslovati, uz Austriju, u samo još pet zemalja: Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Italiji.

BEČ – Nakon što je Republika Austrija odlučila preuzeti grupu Hypo Alpe Adria i osigurati joj potrebnu likvidnost, počelo je „pospremanje“ unutar posrnuloga bankovnog koncerna, izvještavaju danas austrijski mediji.

Dnevni list Österreich navodi da u planu rekonstrukcije postojećih bankovnih struktura i prijedlogu budućeg poslovanja koje je napravio šef Hypa Franz Pinkl stoji da bi banka ubuduće trebala poslovati, uz Austriju, samo još u pet zemalja: Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Sloveniji i Italiji.

Banka je do 2009. bila u čak 12 zemalja i imala na tisuće zaposlenih.
Isti izvor navodi da je u planu predloženo ukidanje poslova leasinga. Analitičari procjenjuju da su najviše zakazali poslovi leasinga u Hrvatskoj, Ukrajini i Bugarskoj.

Prema pisanju austrijskog dnevnika, istovremeno se javljaju brojni potencijalni ulagači zainteresirani za „zdrave“ dijelove Hypa, posebice u jugoistočnoj Europi gdje je potražnja za kreditima i dalje vrlo velika.

- Najviše je zainteresiranih iz Italije i Hrvatske - piše list i dodaje da je i u Austriji veliko zanimanje za „tržišta budućnosti“. Kao jedan od mogućih ulagača za poslove s Hrvatskom navodi se austrijska baka „Die Erste“, koja već postoji na hrvatskom tržištu.

Komentara 4

OK
okokučnopišalo
16:49 21.12.2009.

Sad će se zvati Hypo-Sanader-drping!

Avatar ljutatrava
ljutatrava
16:34 21.12.2009.

Hypo ostaje u Hrvatskoj, najvjerojatnije bez leasinga a sada će se zvati HYPO- SANADEROVA BANKA-puno ime i nek se zna čija je.

OB
-obrisani-
20:19 21.12.2009.

ajde ne pisite gluposti, sam rohatinski je rekao da nije bilo popustanja pred hypo bankom i da je i ona kao i sve druge morala ispuniti uvjete i da ih je ispunila....sve price o mutnim poslovima su u najboljem slucaju spekulacije i tracevi novinara glasnih senzacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije