Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postigli dogovor

Hypo Alpe-Adria grupa neće u stečaj

Hypo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
11.02.2014.
u 15:16

Austrijska Vlada potvrdila je da su zaključeni pregovori; odlučeno je da će nematično poslovanje Hypa biti izdvojeno u instituciju u 100-postotnom vlasništvu Republike Austrije

Austrijska Vlada potvrdila je da su zaključeni pregovori vezani uz restrukturiranje grupe Hypo Alpe-Adria, čime su odbačene spekulacije o mogućem stečaju. Odlučeno je da će nematično poslovanje (wind-down entiteti) biti izdvojeno u javnu instituciju u kojoj neće sudjelovati privatne banke i koja će biti u 100-postotnom vlasništvu Republike Austrije.

– Zaključenje pregovora omogućuje nastavak restrukturiranja prema planu koji je prošle jeseni odobrila Europska komisija, a mreža podružnica u jugoistočnoj Europi, među kojima je i Hrvatska, nastavlja s procesom privatizacije – poručuju iz Hypa.  

Otkrivaju i da se pregovori sa zainteresiranim ulagačima  odvijaju prema planu. Odabrani model od samog je početka, kažu, bio jedan od scenarija kojeg su stručnjaci predlagali Vladi, a odluku je pozdravio i guverner Austrijske narodne banke.

Banka se oglasila nakon što su se u medijima počeli spominjati razni "crni" scenariji o budućnosti grupacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije