Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baumit Croatia

'Priliku za novi rast vidimo u obnovi zgrada'

Hubert Mattersdorfer
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
29.04.2016.
u 15:46

Mattersdorfer napominje da su Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama u kojima posluju, postigli ciljeve

Baumit Croatia, tvrtka koja se bavi građevinskim materijalom, a dio je austrijske grupacije Wietersdorfer&Peggauer, obilježila je prošloga tjedna 20 godina poslovanja u Hrvatskoj.

“Počeli smo prije 20 godina, a otad su se mnoge stvari promijenile. Postrojenje u Siraču pokrenuli smo da bismo mogli kvalitetnije zadovoljiti potrebe tržišta, a danas smo ponosni na činjenicu da smo svojim brendovima Baumit i KEMA postali vodeći proizvođači na tržištu”, kaže Hubert Mattersdorfer, predsjednik Uprave Wietersdorfer&Peggauera, piše Poslovni dnevnik.

Baumit u Hrvatskoj zapošljava 58 radnika, a ostvaruju više od 13 milijuna eura prihoda. Njihove fasada nanose se na gotovo 4000 kuća godišnje, a nude 30 proizvoda. “Posljednjih pet godina poslovanja obilježila je konsolidacija i fokus smo vratili na primarna tržišta. Unatoč krizi, poslujemo dobro i rast je nastavljen i u 2015.”, kaže Mattersdorfer te napominje da su najbolji rezultati ostvareni na tržištima Slovenije i Hrvatske.

Kako je Wietersdorfer&Peggauer investirao u Hrvatsko puno prije mnogih drugih, pitali smo predsjednika Uprave kakva su njihova iskustva kao velikih ulagača, posebice u usporedbi s drugim zemljama. Bez kritike odgovara da su prisutni u 20-ak europskih država, a “u svim državama imamo regionalne direktore koji su naši specijalisti na terenu. Oni poznaju zemlju, regiju, ljude... i oni su ključ uspjeha“.

Mattersdorfer napominje da su Hrvatskoj, kao i u ostalim zemljama u kojima posluju, postigli ciljeve. Poslovanje će i nastaviti u segmentu građevinskog materijala, a priliku za širenje vide kroz obnovu u zgradarstvu.

“U vremenima kad gradnja novih zgrada ne cvjeta važno je otvoriti raspravu o nepravedno zaboravljenom starom fondu zgrada. Obnova starih zgrada velika je prilika za nove projekte koji će uključivati cijeli građevinski sektor, od arhitekture do proizvođača materijala”, kaže Mattersdorfer te dodaje kako će im “fokus ostati na građevinskom materijalu, a pozitivno razmišljanje o budućnosti dolazi ponajprije iz prilika koje će pružiti EU financiranje”.

Komentara 2

ZI
zion1
11:25 30.04.2016.

Potřebujete úvěr ??? Naše firma je název Zion Financial Services Limited, dáváme z úvěrů, které mají zájem zákazníků, které hledají pro úvěry s cílem zlepšit jejich podnikání, můžeme vám pomoci s úvěru až do výše €15 milionů. Můžeme vám pomoci půjčováním vám peníze, začít podnikat nebo rozšířit své stávající podnikání, nabízíme také osobní úvěry, auto úvěry, podnikatelské úvěry, hypoteční úvěry, zemědělské úvěry nebo půjčky z jakéhokoliv důvodu atd Pokud potřebujete půjčka dnes kontaktujte nás. Můžeme půjčit až 15 milionů eur. Napište nám aplikovat: zionloan1@gmail.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije