Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova zvijezda

HS Produktov VHS 2 u užem izboru za novu pušku francuske vojske

VHS 2
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
27.02.2015.
u 13:45

VHS 2 ostao u konkurenciji s još četiri ponuditelja

Hrvatske tvrtke (HS Produkt, Madlerd, Scam Marine, JLM Perković, Inkop, Olimp nautika, Šestan-Busch i Dok-ing) na izložbi naoružanja u Abu Dhabiju zastupa državna agencija Alan, a prema riječima direktora agencije Ivice Nekića, s ovogodišnjeg IDEXA dolaze izuzetno dobre vijesti jer je interes za hrvatsko naoružanje i vojnu opremu veliko. Računa se da je do sada ugovoreno poslova za više od 100 milijuna kuna.

Na pitanje, kakav je interes kupaca za novu “zvijezdu” hrvatske vojne industrije, jurišnu pušku VHS 2, karlovačkog HS Produkta, Ivica Nekić znakovito odgovara – “znatan”. U HS Produktu počela je serijska proizvodnja ove sofisticirane puške koja je cijenom dostigla njemački Heckler i Koch”, a prvih 10.000 komada prodano je Iraku.

Manju količinu kupio je i MORH, koji u planu ima zamijeniti 7000 VHS 1 pušaka “dvicom”. Na natječaju za novu pušku francuske vojske, VHS 2 probila se među pet ponuditelja (5 je već otpalo).Osim već ugovorene prodaje pištolja, kaciga i opreme, očekuje se i narudžbe plovila hrvatskih proizvođača.

>>Izvezli smo oružja za 240 milijuna dolara: Najviše pištolje, jurišne puške i kacige

Komentara 13

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
14:53 27.02.2015.

Oružje se danas prodaje bolje nego kruh i uvijek će biti na cjeni.

DU
Deleted user
18:39 27.02.2015.

Vrhunska puska i moderna.

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
17:53 27.02.2015.

Sada mi je sinulo zbog čega ova ružna grba na VHS v2.0. Francuzi navikli na ovo rješenje kao na FAMAS-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije