Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kabul

Hrvatskom gospodarstvu otvorena vrata afganistanskog tržišta

\'unu . .zagreb. . . 05,10..2009. suceljavanje predsjednickih kandidata ive josipovica,andrije hebranga,damira kajina,nadana vidosevica i vesne pusic na debati studenata nacionalove novinarske akademi
Boris Šćitar/Pixsell
12.07.2010.
u 11:29

Hrvatska je među samo šest država s licencijom za pristup svim natječajima u Islamskoj Republici Afganistan. Do sada su je imali SAD, Kanada, Pakistan, Rusija i Indija.

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem sutra službeno otvara predstavništvo HGK u Kabulu. Hrvatska je, doznajemo, među samo šest država s licencijom za pristup svim natječajima u toj zemlji, koju do sada imaju SAD, Kanada, Pakistan, Rusija i Indija.

Afganistan je zemlja s velikim investicijskim potencijalima, otvorena za ulazak stranih kompanija, u kojoj nedostaje svih vrsta roba, priopćili su iz HGK ističući kako se gospodarsko izaslanstvo, koje čine predstavnici 11 tvrtki, već danas sastaje s predstavnicima ministarstava gospodarstva, energetike, obrane i unutarnjih poslova te s predstavnicima Afganistanske trgovinske i industrijske komore ACCI, čiji će predsjednik prigodom otvaranja predstavništva predsjedniku HGK uručiti dozvolu za rad.

U sklopu Hrvatsko-afganistanskoga gospodarskog foruma svakoj hrvatskoj tvrtki u Kabulu osiguran je razgovor s potencijalnim poslovnim partnerom.

Komentara 3

MP
Mr.Pravda
18:51 12.07.2010.

bijeda i neimastina koja je tamo,dobra je za sadnju limuna..

Avatar sebastian
sebastian
07:28 13.07.2010.

Kakva potez, sad Hrvati imaju partnera za eksport, neznam samo kako ce ti placati, mozda isto sa obaveznicama kao Suker, to najbolje zna....!!!!

Avatar sebastian
sebastian
07:31 13.07.2010.

Da to nesto valja, to bi vec davno druge zemlje pokrile potraznju, ne b i bilo vise mjesta za bananu HR, kako kaze imaju licencu, mogao sam im ja licencu izpostaviti, samo moraju gledati dali su bili kod biljeznika inace im ta licenca ne vrijedi........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije