Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižno priznanje

Hrvatsko maslinovo ulje na svjetskom natjecanju osvojilo zlato

Maslinovo ulje
Foto: Thinkstock
15.05.2020.
u 13:33

Na NYIOOC-u, koje je najveće i najrespektabilnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovih ulja, prijavljeno je bilo 900 ulja iz 26 zemalja svijeta

Na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC World Olive Oil Competition održanom u New Yorku, Agrolagunino Ol Istria Selekcija maslinovo ulje osvojilo je zlato u kategoriji blagih ulja, dok je u istoj kategoriji Ol Istria Picholine osvojilo srebro, priopćili su iz Fortenova grupe, u čijem sastavu posluje i porečka Agrolaguna.

Na NYIOOC-u, koje je najveće i najrespektabilnije svjetsko natjecanje u kvaliteti maslinovih ulja, prijavljeno je bilo 900 ulja iz 26 zemalja svijeta. Njegova godišnja lista dobitnika nagrada predstavlja autoritativni vodič najboljih svjetskih maslinovih ulja, a ovo je druga godina zaredom da na njoj visoko kotiraju i nagrađena maslinova ulja Ol Istria.

– Ponosni smo što su naša ulja i ove godine oduševila ocjenjivački žiri. U ovoj iznimno izazovnoj godini dobivene nagrade su nam dodatna motivacija i najbolji pokazatelj kontinuiteta u kvaliteti naših maslinovih ulja koji su rezultat spoja stoljetne tradicije, najsuvremenije tehnologije proizvodnje, puno rada i truda naših zaposlenika – istaknuo je Milan Budinski, direktor vinarstva i proizvodnje Agrolagune.

Uspješnost Ol Istria maslinovih ulja je u kontroliranom procesu od početka do kraja proizvodnje. Na najvećem masliniku u Hrvatskoj, na ukupno 220 hektara, na pet lokacija uz more, masline se prerađuju unutar 12 sati nakon berbe, čime se osigurava osnova za vrhunsku kvalitetu ekstra djevičanskog ulja. Sve sorte imaju specifičan okus, miris i intenzitet, tako da se ulja, kao i vino, mogu kombinirati uz različita jela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije