Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uloženo više od 400 mil. kn.

Hrvatski Telekom migrirao svoju fiksnu mrežu u All-IP okruženje

Hrvatski telekom
Foto: Hrvatski Telekom
1/2
01.12.2015.
u 11:55

Proces cjelovitog prelaska Hrvatskog Telekoma na IP tehnologiju započet je 2010. godine, a obuhvatio je isključivanje iz prometa ukupno 72 lokalne telefonske centrale starijih generacija diljem Hrvatske, naveli su u priopćenju.

Hrvatski Telekom uspješno je okončao opsežan proces IP transformacije - modernizacije svoje fiksne telekomunikacijske mreže, u sklopu koje su fiksni telefonski priključci svih njegovih korisnika migrirani na IP (Internet protokol) tehnologiju, priopćeno je iz te kompanije. 

HT je treći telekom u Europskoj uniji koji je sve svoje korisnike i usluge prebacio u All-IP mrežno okruženje, a u projekt je uloženo više od 400 milijuna kuna.

Proces cjelovitog prelaska Hrvatskog Telekoma na IP tehnologiju započet je 2010. godine, a obuhvatio je isključivanje iz prometa ukupno 72 lokalne telefonske centrale starijih generacija diljem Hrvatske. Njih su u pružanju usluge korisnicima zamijenile svega dvije centrale, smještene u Rijeci i Zagrebu. Nova platforma, temeljena na Internet protokolu omogućava znatno učinkovitije pružanje postojećih usluga kao i uvođenje niza novih, suvremenih usluga namijenjenih privatnim i poslovnim korisnicima, objasnili su u priopćenju.

Također su najavili da povodom završetka procesa IP migracije, Hrvatski Telekom organizira multimedijalnu izložbu na temu razvoja fiksne telefonije na tlu Hrvatske u zadnjih 128 godina koja će biti otvorena sredinom prosinca u prostorima HT Muzeja, u Jurišićevoj 13 u Zagrebu. 

>> Najbrži mobilni internet od čak 225 megabita/s

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije