Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTO

Hrvatska zaprimila 152 pitanja o svojoj trgovinskoj politici

Đuro Popijač
Boris Ščitar/Pixsell
23.03.2010.
u 15:01

Trgovinska politika RH najviše zanima velika gospodarstva: Brazil, Kanadu, Tursku, Indiju, EU, SAD, Meksiko, Argentinu, Koreju, Hong Kong - Kinu i Japan.

Članice Svjetske trgovinske organizacije (WTO) pokazale su veliki interes za trgovinsku politiku Republike Hrvatske te su zaprimljena 152 pitanja iz 11 članica WTO-a, koje imaju i te kako snažne i utjecajne ekonomije, priopćili su danas iz Ministarstva gospodarstva RH. O trgovinskoj politici RH zanimanja su pokazali Brazil, Kanada, Turska, Indija, EU, SAD, Meksiko, Argentina, Koreja, Hong Kong - Kina i Japan.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač predvodit će hrvatsko izaslanstvo na prvom Preglednom izvješću o trgovinskoj politici Republike Hrvatske koje će se od sutra do petka 26. ožujka održati u sjedištu WTO-a u Ženevi. Popijač će sutra izvijestiti o stanju gospodarstva RH, o fiskalnim i monetarnim mjerama na prevladavanju krize te o mjerama trgovinske politike kao i sektorskim politikama. Jednako tako ministar Đuro Popijač dat će poseban osvrt na proces pregovora RH za članstvo u Europskoj uniji.

Komentara 1

NE
neni
16:19 23.03.2010.

Kosor bi trebala biti glasnogovornica a Popijač pred.Vlade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije